in ,

Za stíhačky pôjdeme do basy, malo odznieť v parlamente

Neuveríte, aké slová mali v parlamente odznieť počas návštevy podpredsedníčky ukrajinskej snemovne Oleny Kondratiukovej na Slovensku. Informáciu nám potvrdili zdroje priamo z parlamentného prostredia.

Ukrajinská politička sa do slovenského parlamentu vybrala len deň po tom, ako poslanci schválili uznesenie, ktorým odsúdili násilie ruských vojakov na ukrajinských ženách a deťoch. A len pár týždňov po tom, ako vláda schválila presun slovenských stíhačiek na Ukrajinu, na ochranu tamojších civilných obyvateľov proti ruským raketovým útokom.

Práve stíhačiek sa mala týkať príhoda, ktorú nám nezávisle od seba potvrdili viaceré zdroje. Olenu Kondratiukovú privítal na pôde národnej rady jej podpredseda Peter Pčolinský (Sme rodina), ktorý ukrajinskú političku vzápätí odviedol za predsedom parlamentu Borisom Kollárom z toho istého hnutia. „Vážte si pomoc, ktorú od nás dostávate. Môžem vám povedať, že za stíhačky pôjdeme do basy,“ malo odznieť na pôde parlamentu počas návštevy Oleny Kondratiukovej. Ukrajinská politička pritom v prejave pred poslancami vyzdvihla pomoc, ktorú Slovensko doposiaľ ruskou agresiou zmietanej krajine poskytlo.

Ak je výrok o base za stíhačky pravdivý, pozornosť si zaslúži minimálne z dvoch príčin: za darovanie slovenských Migov Ukrajine sa postavilo aj hnutie Sme rodina a to bez akýchkoľvek podmienok. Po druhé, z hľadiska obyčajnej slušnosti a empatie voči ťažko skúšanému ukrajinskému národu, je určite nevhodné vyzdvihovať vlastné údajné riziko, ak na Ukrajinu dopadajú bomby a zomierajú nevinní ľudia.

ŠOK! 22-ročný mladík dobodal v Banskej Bystrici 15-ročné dievča. Z toho, aký mal na to dôvod ti zostane rozum stáť

Do klietok patria politici a nie sliepky, bolo počuť pred parlamentom