in ,

VIDEO: “Hanba” a “Fico, choď domov, do Ruska!” Demonštranti vypískali slovenského premiéra. Ten reagoval!

V Prahe rokujú premiéri V4 o energetickej bezpečnosti, strategickej agende EÚ, predchádzaní nelegálnej migrácii ale aj o ďalšej podpore Medzinárodného vyšehradského fondu.

Podľa poľského premiéra Donalda Tuska sa v Prahe v súvislosti s dvojznačnými postojmi Bratislavy a Budapešti k vojne ruského prezidenta Vladimíra Putina proti Ukrajine dokonca ukáže, či má zoskupenie Poľska, Česka, Slovenska a Maďarska ešte zmysel.

Poliaci, Česi, Maďari a Slováci majú podľa poľského premiéra “objektívne vzaté takmer výlučne zhodné záujmy,” a to aj vo sfére bezpečnosti. “Všetci si prajeme mier, ale k mieru je jediná cesta, že zabránim agresorovi, aby naplnil svoje ciele. Nebudeme ustupovať nespravodlivosti agresívnej vojne, zlu, ale pomôžeme tým, ktorí sú nespravodlivo napádaní, sa brániť,” konštatoval Fiala na Ficovu adresu pri pondelkovom odlete na parížsky samit o pomoci Ukrajine.

Robert Fico odletel do Prahy krátko pred desiatou. Na mieste konania rokovaní V4 ho čakali demonštranti s veľkým nápisom “Fico, choď domov, do Ruska”. Demonštranti obohatili svoje zhromaždenie o pokriky “Hanba” či “fuj”.

Robert Fico demonštratnom zamával.

 

Človeka so zlomenými pätami držali policajti tri dni v nelegálnom priestore, upozornil ombudsman Dobrovodský

Ficova vláda zatajovala dôležitý list od Európskej komisie. Koalíciu odhalila samotná europoslankyňa Beňová