in ,

Príčina smrti malého Jarka (†3), ktorý sa stratil v lese, je známa. Po dvoch dňoch túlania sa v lese v chladnom počasí to nemohlo dopadnúť inak

pričina umrtia
pričina umrtia

V katastri obce Ďurkov po troch dňoch pátrania bola odhalená mrazivá realita. Obyvateľov obce zasiahla v marci nevídaná tragédia, keď malý Jarko V. nenašiel cestu domov. Vedľa neho bola jeho bunda, ktorú si v chladnom počasí pravdepodobne vyzliekol.

Stopy vedúce k tragédii

Obhliadajúci lekár Otto Mižík predstavil zložitú skladačku okolností. Napriek absencii viditeľných známok násilia na tele chlapca nevylúčil možnosť cudzieho zavinenia. Približne 1500 metrov, ktoré Jarko prešiel v lese so značným prevýšením, kladú otázku, ako malé dieťa prekonalo takú vzdialenosť. Súdnoznalecká pitva má priniesť odpovede na otázky, ktoré v súčasnosti zostávajú otvorené.

“Podchladenie je jedna z možností. Na povrchu nemal žiadne známky fyzického násilia. Nevylúčil som však cudzie zavinenie a bude vykonaná súdnoznalecká pitva. Je prekvapujúce, že takému malému dieťaťu sa podarilo prekonať približne 1 500 m v lese navyše so značným prevýšením,“ konštatoval obhliadajúci lekár Otto Mižík.

Matkina zrútená nádej: “Jarko, Jarko!”

Scéna plná zúfalstva sa odohrala, keď matka malého Jarka prijala správu o náleze. Jej vzlyky a opakované volanie mena syna odzrkadľujú hĺbku straty, ktorú prežíva. “Jeho kamarát sa vrátil a povedal, že Jarko zostal na čistinke. Okamžite som vybehla z domu a kričala Jarko, Jarko!,” spomína matka na momenty plné nádeje, ktoré rýchlo vystriedal nekonečný žiaľ.

 

Pokračovanie článku nájdeš na druhej strane

SNS sa sama pričinila o to, aby sa skrátil rozpočet RTVS, zdôraznil Hajko (video)

To, čo sa stalo Hambálkovi, želám Korčokovi. Fico chce odškodniť šéfa Nočných vlkov (video)