in ,

Sofia (†18) mala neuveriteľný spevácky talent a pred smrťou si splnila sen. Spieva už v nebi. Stará Ľubovňa zažila najsmutnejší pohreb histórie

V sobotu ráno sa odohrala tragická udalosť na Spiši, pri ktorej zahynuli tri mladé študentky – Lucka (†17), Sofia (†18) a Katka (†17) zo Starej Ľubovne. Dievčatá mali namierené na diecézne stretnutie s biskupom, keď pod kolesami autobusu utrpeli smrteľné zranenia. Táto hrozivá nehoda hlboko zasiahla nie len rodiny a priateľov obetí, ale aj širšiu komunitu.

Nehoda nastala v čase, keď sa účastníci stretnutia zhromažďovali a pripravovali na prechod cez cestu. Nešťastný súbor okolností viedol k tomu, že autobus sa nekontrolovane pohol a narazil do skupiny ľudí. Okrem troch fatálnych obetí boli ďalší účastníci vážne zranení a súčasne sa rieši možnosť technického zlyhania autobusu ako príčina nehody.

Bol to okamih. Vystúpili z autobusu a mali prejsť cez cestu, keď sa zrazu autobus pohol a zrazil desiatich pasažierov. Tri dievčatá zostali zakliesnené pod kolesami. Dve zomreli na mieste, tretia v nemocnici.

V dôsledku tragédie biskup zrušil plánované stretnutie a namiesto toho odslúžil zádušnú omšu za obete.

 

Pokračovanie článku nájdeš na druhej strane

Európska komisia žiada od slovenskej vlády vysvetlenia, za problém pokladá ďalšiu časť vládnej novely Trestného zákona

Nórsko dodá Ukrajine 22 stíhačiek F-16, z ktorých je 12 v prevádzkyschopnom stave