in ,

Právna bitka! Riaditeľ školy v Parchovanoch chce zamedziť vstup do areálu školy pre rodinu zosnulého Romana. Už má toho dosť!

Parchovany sú stredom pozornosti už takmer pol roka. Príbeh štrnásťročného Romana, ktorý si vzal život skokom zo strechy miestnej základnej školy, otvoril mnohé otázky. Škola teraz podniká právne kroky proti otcovi zosnulého chlapca, ktorého obviňuje z poškodzovania dobrého mena školy.

Právna bitka o slová
V návrhu podanom na súd žiada základná škola, aby bol Romanov otec Dominik právne obmedzený vo svojich vyjadreniach na jej adresu. Škola argumentuje, že kontinuálna kritika otca a stigmatizácia zo strany médií vážne zasahuje jej študentov. “Je dôležité si uvedomiť, že spolužiaci nešťastného Romana sú priamo ovplyvnení jeho stratou a ich opakované označovanie médiámi prispieva k ich ďalšej viktimizácii,” uvádza sa v dokumentoch.

Ivan Račkovský, riaditeľ školy, vyhlásil, že škola postupuje v súlade s odporúčaniami trestnoprávnych orgánov a je pripravená spolupracovať so štátnymi aj samosprávnymi orgánmi. Zdôraznil tiež škodlivý vplyv jednostrannej negatívnej medializácie na psychiku študentov.

Pokračovanie článku nájdeš na druhej strane

Nórsko dodá Ukrajine 22 stíhačiek F-16, z ktorých je 12 v prevádzkyschopnom stave

Demokrati žiadajú od Fica informácie, či Slovensko príde o eurofondy a chcú vedieť, aké budú nasledovné opatrenia (video)