in ,

Nórsko dodá Ukrajine 22 stíhačiek F-16, z ktorých je 12 v prevádzkyschopnom stave

12.4.2024 (SITA.sk) – Nórsko sa v rámci koalície stíhačiek pripravuje dodať Ukrajine 22 stíhačiek F-16, z ktorých 12 je v prevádzkyschopnom stave. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda, ktorý cituje nórsky denník Nettavisen.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa denníka Nettavisen Nórsko dostalo od Spojených štátov povolenie poslať na Ukrajinu stíhačky F-16, ako aj motory, pomocný materiál, simulátory, náhradné dielce a ďalšie súvisiace vybavenie.

Avšak nie všetkých 22 stíhačiek je plne funkčných, niektoré sa pravdepodobne použijú na náhradné dielce.

Nórsky denník nešpecifikoval časový rámec dodávok stíhačiek F-16, ale predpokladá, že sa to nestane skôr, ako pred samitom NATO vo Washingtone, ktorý sa bude konať v júli tohto roka.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v apríli 2024 (fotografie)

Viac k témam: pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt, Stíhačky F-16, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Nórsko dodá Ukrajine 22 stíhačiek F-16, z ktorých je 12 v prevádzkyschopnom stave © SITA Všetky práva vyhradené.

Sofia (†18) mala neuveriteľný spevácky talent a pred smrťou si splnila sen. Spieva už v nebi. Stará Ľubovňa zažila najsmutnejší pohreb histórie

Právna bitka! Riaditeľ školy v Parchovanoch chce zamedziť vstup do areálu školy pre rodinu zosnulého Romana. Už má toho dosť!