in ,

Poslanci sa priznali! Za vysoký volebný zisk hnutia Oľano v rómskych osadách môžu aj FICO a MAZÚREK!

 

V sobotu sa konali parlamentné voľby, ktoré možno z mnohých hľadísk označiť za prekvapivé.

Po voľbách sa na sociálnej sieti začali objavovať štatistiky počtu hlasov z rôznych volebných komisií. Hladinu pochybností a mnoho otázok však v očiach verejnosti rozvírili  štatistiky z rómskych osád. Oľano malo vo viacerých okrskoch, kde je populácia rómov vysoká, vyše 90-percentnú podporu.

V súvislosti s možnosťou volebnej korupcie v rómskych osadách už začal konať aj Úrad špeciálnej prokuratúry, ktorý v súčasnosti vykonáva dozor vo viacerých trestných veciach volebnej korupcie, vrátane podozrení z kupovania hlasov v rómskych osadách na východnom Slovensku.

Hnutie Oľano kupčenie s rómskymi hlasmi od začiatku popiera. Dnes poslanci hnutia Igor Matovič a Peter Pollák zorganizovali tlačovú konferenciu, na ktorej vysvetľovali rapídny úspech hnutia Oľano v osadách.

Čo môže podľa Oľano za závratný úspech hnutia v osadách? 

Hnutie Oľano išlo do volieb s viaceými platformami. Do volieb išli s názvom OBYČAJNÍ ĽUDIA (OĽANO), NEZÁVISLÍ KANDIDÁTI (NEKA), NOVA, SLOBODNÍ A ZODPOVEDNÍ, PAČIVALE ROMA, MAGYAR SZÍVEK, so skratkou OĽANO A PRIATELIA.

Podľa Petra Polláka môže práve kampaň platformy Pačivale roma za zisk hnutia v osadách. Kandidáti z platformy mali obyvateľom z osád predstaviť nie len program hnutia, ale najmä fotografie Roberta Fica a Milana Uhríka, ako si podávajú ruky, či zábery zbitých rómov z Moldavy, čo podľa poslanca Polláka mohlo rómov zaktivizovať k volebným urnám.

Peter Pollák sa na tlačovej konferencii vyjadril, že je to práve hnutie Oľano, ktoré korupčníkom v rómskych osadách pozeralo vždy na prsty. Okrem kampane platformy Pačivale roma môže za úspech hnutia v osadách podľa Petra Polláka ešte dvaja politici. Robert Fico a Milan Mazúrek, ktorí podľa poslanca posielali jasné odkazy rómom, čo ich čaká po parlamentných voľbách v roku 2023.

“A keď sa pýtate, čo bol ten moment, ktorý vlastne mobilizoval ľudí, aby nás volili, tak to bol Robert Fico a ja mu z tohto miesta chcem veľmi pekne poďakovať,” povedal Peter Pollák na tlačovej konferencii hnutia Oľano.

Peter Pollák ukazuje fotografie po zásahu v Moldave nad Bodvou, ktoré mal ukazovať aj ľuďom z osád.
Peter Pollák ukazuje fotografie po zásahu v Moldave nad Bodvou, ktoré mal ukazovať aj ľuďom z osád.

 

Členovia KDH sú rozhorčení aktivitami Františka Mikloška, koalícia s liberálnymi stranami je pre nich neprijateľná

Fico má síce v rukách najlepšie karty, ale Šimečka má po prvom kole neformálnych rozhovorov aj dobré správy