in ,

Útok medveďa v Liptovskom Mikuláši. Video dokazuje útok na človeka a agresivitu zvieraťa

V centre Liptovského Mikuláša sa odohrala nečakaná udalosť, ktorá narušila pokojný deň miestnych obyvateľov. V centre mesta na mieste, kde sa bežne stretávajú rodiny, deti či seniori došlo k nevídanému incidentu, ktorý si vyžiadal pozornosť celého Slovenska. Medveď ktorého prítomnosť v bezprostrednej blízkosti ľudských obydlí je veľmi nezvyčajná, zaútočil na nič netušiaceho človeka a celé to natočila aj kamera. Neskôr sa zistilo, že ľudí, ktorí museli čeilť útoku medveďa, bolo viac. Tento nezvyčajný a znepokojujúci incident bol zachytený na kamere, čo umožnilo podrobne analyzovať okolnosti tohto útoku a zároveň vyvolalo živé diskusie o súžití ľudí a divokých zvierat.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby  vyslalo na miesto, kde útočil medveď, dve ambulancie RZP. Nahlásené sú dve zranené osoby pri vedomí.
Záchranári na mieste ošetrili a následne transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši 49-ročnú ženu s poranením pleca a ramena a 72-ročného muža s otvorenou ranou na hlave.
Na mieste sú hasiči, polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého a Slovenský poľovnícky zväz.

Pokračovanie článku nájdeš na druhej strane

EÚ poskytne Egyptu balík pomoci vo výške 7,4 miliardy eur, obáva sa zvýšenej migrácie k európskym brehom

Mier medzi Ukrajinou a Ruskom je v súčasnosti nepredstaviteľný, vyhlásil český prezident Pavel