in ,

Nové zábery spred Romanovej (†15) smrti naháňajú hrôzu. Mával im zo strechy, oni sa mu smiali a nadávali mu. “Ste spokojní?” pýta sa spolužiakov Romanov otec

 

Aj keď škola vydala stanovisko, kde si mydlila ruky a popierala, že by sa v súvislosti s Romanovou smrťou niečo zanedbalo, riaditeľ školy nakoniec neustál tlak verejnosti a vo svojej funkcii k 1. decembru 2023 skončil. Udalosti predchádzala aj petícia za odstúpenie riaditeľa školy, ktorá mala už stovky podpisov.

Rodičia spustili petíciu 28. novembra s textom: “My ako rodičia tragicky zosnulého Romanka Michalika apelujeme, prosíme, vyzývame občanov Parchovian, ale aj občanov Slovenskej Republiky, aby podporili odvolanie a zrušenie akreditácie riaditeľa ZŠ v Parchovanoch,” uvádza sa v petícii.

Podľa nich sa šikana na škole dlhodobo tolerovala, čoho následkom bola smrť Romana.“Škola ako štátna inštitúcia, do ktorej každý deň zverujeme naše deti, má chrániť deti pred akýmikoľvek útokmi nielen zo strany spolužiakov, ale aj pedagógov. Riaditeľ školy odmieta prijať zodpovednosť za šikanu, ktorú systematicky zatajuje už roky,” píše sa v petícii.

Pre portál Plus 1 deň sa k odstúpeniu riaditeľa školy vyjadril otec zosnulého Romana. „Aj keď je to v ťažkom období a za takýchto okolností, táto správa, pokiaľ je potvrdená, že k dnešnému dňu opúšťa riaditeľ školu z funkcie vedenia, tak samozrejme ma teší. Ale dúfam, že už v živote nebude viesť nejakých pedagógov alebo deti, lebo jeho zlyhanie je enormné. Takže, my ako rodičia to vnímame, že sa v tejto veci začalo niečo diať a že nikomu nie je ľahostajný prístup riaditeľa, ktorý systematicky ututlával šikanu na škole. Či už zo strany spolužiakov alebo niektorých pedagógov, ktorí mali nevhodné prejavy voči žiakom základnej školy v Parchovanoch”, vyjadril sa pre Plus JEDEN DEŇ otec žiaka Romana, Dominik.

Matka Romana je zo smrti svojho syna zúfalá a lomcujú ňou emócie. Polícia už vyšetruje streľbu v Parchovanoch, ktorú má na svedomí práve ona.

“Vyšla som na ulicu pred rodinný dom spolužiačky Romana, ktorá ho šikanovala, a niekoľkokrát vystrelila z plynovej pištole so zatavenou hlavňou do vzduchu. Nikomu som nechcela ublížiť, to určite nie,“ povedala Iveta, ktorá už bola vo veci aj vypovedať a čaká ju ešte ďalší výsluch. “Vidím ho stále pred sebou. Psychicky som na tom zle a chystám sa na vyšetrenie k psychiatrovi. Buď ma lekár dá do poriadku, alebo pôjdem za Romankom… Už nevládzem,” dodala zúfalý Iveta.

Video, ktoré zverejnil Romanov otec, naháňa hrôzu. To naozaj sa Romanovi spolužiači k nemu takto správali aj v osudný okamih?

 

Zdroj: facebook.com/reel/ 

 

 

Srdcervúci príbeh 24-ročného Mareka, ktorý sa sám stará o dcérku a vážne postihnutého syna, chytil Slovákov za srdce. Túto sumu ste sa mu už darovali!

VIDEO: Zlodeja v dome načapala skrytá kamera. Jeho komentár pri vykrádaní baví internet. “Bože, to sú…” Polícia prosí o pomoc.