in ,

Nové zábery spred Romanovej (†15) smrti naháňajú hrôzu. Mával im zo strechy, oni sa mu smiali a nadávali mu. “Ste spokojní?” pýta sa spolužiakov Romanov otec

Prípad Romana zasiahol celé Slovensko. Keď sa len pätnásťročný Roman rozhodol skoncovať so svojím životom tým, že vyliezol na strechu školy, z ktorej sám zoskočil, mnohí jeho známi a priatelia zostali v šoku. Prípad rozvíril polemiku, či sa štát a školy zaoberajú témou šikany žiakov dostatočne a či sa aj v tomto prípade nedalo zasiahnúť skôr.

Romana okolie považovalo za veľmi šikovného a nadaného žiaka. Pre pár jeho spolužiakov však mal byť terčom šikany. A aj šikana bola dôvodom, pre ktorý mal mať Roman psychické problémy a depresie.

Romanova mamina Iveta na vlastné oči videla, ako jej syn skočil zo strechy školy. Na poslednú chvíľu sa ho znažila spolu so zástupcom riaditeľa školy od jeho úmyslu odhovoriť. To sa im, žiaľ, nepodarilo.

Podľa slov otca nie je šikana v škole v Parchovanoch ničím novým. Škola tieto tvrdenia odmieta a podáva za ne trestné oznámenia. Podať trestné oznámenie na školu sa rozhodla aj rodina Romana.

Otec dodal, že ak s tým konfrontoval vedenie školy, ohlas nebol žiadny.

 

Triedna učiteľka vraj povedala, že Roman sa mal brániť, ak je chlapec. Viac na ďalšej strane

Srdcervúci príbeh 24-ročného Mareka, ktorý sa sám stará o dcérku a vážne postihnutého syna, chytil Slovákov za srdce. Túto sumu ste sa mu už darovali!

VIDEO: Zlodeja v dome načapala skrytá kamera. Jeho komentár pri vykrádaní baví internet. “Bože, to sú…” Polícia prosí o pomoc.