in ,

AKTUÁLNE! Hrozivé zábery z Prahy! Streľba ako z filmu. Na mieste sú mŕtvi a desiatky zranených. Pozrite si video!

Neuveriteľná dráma len pár dní pred Vianocami.

Škola v centre Prahy bola miestom streľby, pričom hlásení sú mŕtvi aj zranení. Polícia a všetky zložky integrovaného záchranného systému sú na mieste. Okolie školy je uzavreté.

Polícia o tom informovala vo štvrtok na sociálnej sieti X, ako uvádza spravodajkyňa TASR v Prahe.

Polícia potvrdila na základe prvotných informácií prítomnosť mŕtvych a zranených a vyzvala ľudí, aby sa v okolí školy nepohybovali a zostali v uzatvorených priestoroch, keďže zásah stále prebieha. Na mieste je podľa polície nebezpečný strelec, ktorého polícia už eliminovala.

Záchranná služba informovala, že na miesto bolo vyslané veľké množstvo jej tímov a špeciálne vozidlo Golem, ktoré sa používa pri hromadných nešťastiach. Záchranári uviedli, že na mieste sa pravdepodobne nachádza väčšie množstvo zranených osôb, avšak informácie o type a počte zranení zatiaľ nie sú dostupné.

Hovorkyňa Filozofickej fakulty Karlovej univerzity potvrdila, že incident sa týka ich školy. Bližšie informácie zatiaľ nemala.

Na fotografii webu Novinky.cz je vidieť, ako z budovy utekajú študenti s rukami nad hlavou. Server tn.cz zverejnil fotografiu ozbrojeného človeka, ktorý sa pohyboval na streche budovy.

 

AKTUÁLNE:

„Strelec bol eliminovaný! Celá budova je momentálne evakuovaná a na mieste je niekoľko mŕtvych a desiatky zranených,“ informovala polícia o 16:00 na sieti X.

Na miesto vyrazili všetky zložky Integrovaného záchranného systému. Celé námestie Jana Palacha a blízke okolie bolo úplne uzavreté.

 

 

HLÁSIA 15 MŔTVYCH

Policajti evakuujú Valentinsku ulicu, majú podozrenie, že sa tam nachádza bomba. Na miesto smeruje pyrotechnik.

Záchranári na sociálnej sieti spresnili, že ošetrili celkovo 11 vážne zranených, osem stredne vážne a päť ľahko zranených. „Všetci pacienti sú už transportovaní posádkami do pražských nemocníc,“ dodali. Záchranári potvrdili, že obetí je 11 vrátane útočníka. Neskôr sa počet obetí spresnil na 15.

Správu budeme aktualizovať.

Aktualizované informácie a zábery z miesta nájdete na druhej strane článku

VIDEO: Zlodeja v dome načapala skrytá kamera. Jeho komentár pri vykrádaní baví internet. “Bože, to sú…” Polícia prosí o pomoc.

Strelec z Prahy mal 24 rokov. Ku skutku ho inšpirovalo štrnásťročné dievča a o svojej túžbe písal na Telegrame. Kto je David?