in ,

Nové zábery spred Romanovej (†15) smrti naháňajú hrôzu. Mával im zo strechy, oni sa mu smiali a nadávali mu. “Ste spokojní?” pýta sa spolužiakov Romanov otec

 

​TV JOJ sa v rozsiahlej reportáži snažila skontaktovať aj s riaditeľom školy, no bezúspešne. Prípad vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní a tak ani starosta obce neposkytol TV JOJ stanovisko, pretože, podľa vlastných slov, nechcel narušiť plynulosť vyšetrovania.

Romanova mama však prezradila, že šikanu na škole riešila aj s triednou učiteľkou. “Vôbec netuším, čo robila triedna. Keď som sa jej sťažovala, tak ma vysmiala, že veď to je chlapec, má sa vedieť brániť. Jedna škoda, že som nevedela, že mám trvať na tom, aby robila zápisky. Lebo teraz, samozrejme, je to tak, že som nepovedala nič,” hovorí Romanova mama.

K prípadu sa vyjadrila aj škola, ktorá tvrdí, že nemôže vidieť do všetkých spôsobov komunikácie medzi žiakmi a podáva trestné oznámenie

Škola sa s oficiálnym stanoviskom k prípadu neponáhľala. Médiám a na svojej oficiálnej stránke ho priniesla až niekoľko dní po incidente. V stanovisku tvrdí, že tak, ako aj na iných školách, tak aj v tej v Parchovanoch riešia konflikty v správaní sa žiakov v triedach, ktoré sa stupňujú. Podľa nej spory medzi žiakmi v prevažnej miere nesú znaky konfliktov a nie šikany. Škola nechce uviesť, či existujú zápisy, ktoré sa dotýkajú prípadu Romana. Chcú počkať na závery vyšetrovania.

Škola vo svojom vyjadrení popisuje udalosti nasledovne:

“Po 3. vyučovacej hodine náš žiak Roman, napriek zákazu službukonajúcej učiteľky, cez okno na chodbe vyskočil na strechu jedálne a po protipožiarnom rebríku prešiel na strechu budovy školy. Službukonajúca učiteľka, ktorej pokyny žiak nedodržal, okamžite informovala vedenie školy. To zalarmovalo všetky záchranné zložky a oznámilo udalosť zákonnému zástupcovi. Podrobný opis sme neskôr poskytli policajnému vyšetrovateľovi, ktorému škola naďalej poskytuje maximálnu súčinnosť.
Roman následne asi 50 minút zo strechy školy komunikoval s učiteľom, zástupcom školy, policajtom a matkou. Následne telefonoval s otcom, ktorý sa nachádzal v zahraničí. Ešte pred príchodom hasičov skočil zo strechy školy. Lekári ho oživovali na mieste, následne ho transportovali do nemocnice, kde žiaľ zraneniam podľahol.”, píše vo svojom stanovisku škola.

Škola ďalej dodáva, že nesúhlasí so šírením domnienok, ktoré poškodzujú školu a jej zamestnancov.

“Nepovažujeme za správne krivo obviniť jednotlivcov či inštitúciu a šíriť názory a domnienky bez toho, aby boli podložené dôkazmi. Pevne dúfame, že tento tragický prípad poslúži na zamyslenie sa všetkých, ako má ďalej ktorákoľvek škola postupovať v týchto prípadoch,” píše sa v stanovisku školy s tým, že chce obnoviť bezpečné výchovno-vzdelávacie prostredie. Po prípade sa v škole pre učiteľov a žiakov realizovala krízová intervencia.

Škola zároveň dodala, že v dôsledku “zverejňovania jednostranných, neoverených a zavádzajúcich informácií” sa jej zamestnanci stali terčom ohovárania a sú im adresované osočujúce a ubližujúce komentáre. Niektoré z nich majú dokonca niesť odkazy aj o ich fyzickej likvidácii. Škola preto podala trestné oznámenie. “Vzhľadom na bezpečnosť učiteľov a žiakov boli všetky školské sociálne siete dočasne pozastavené”, píše ďalej v stanovisku škola a dodáva, že “nemôže vidieť do všetkých spôsobov komunikácie medzi žiakmi, učiteľ nemôže byť v každej sekunde pri žiakovi.”

 

Riaditeľ školy urobil rázne rozhodnutie. Romanova matka však prežíva najťažšie dni svojho života.

Článok pokračuje na druhej strane

Srdcervúci príbeh 24-ročného Mareka, ktorý sa sám stará o dcérku a vážne postihnutého syna, chytil Slovákov za srdce. Túto sumu ste sa mu už darovali!

VIDEO: Zlodeja v dome načapala skrytá kamera. Jeho komentár pri vykrádaní baví internet. “Bože, to sú…” Polícia prosí o pomoc.