in ,

Prezidentka Čaputová sa stretla s rodičmi Romana (†15). “Dbajme nielen na akademický prospech ale aj na to, čo deti trápi na duši,” vyzvala

Príbeh Romana otriasol spoločnosťou a chladným nenechal ani najvyšších predstaviteľov štátu. Keď sa len pätnásťročný Roman rozhodol skoncovať so svojím životom tým, že vyliezol na strechu školy, z ktorej sám zoskočil, mnohí jeho známi a priatelia zostali v šoku. Prípad pobúril verejnosť a mnohí vinia školu za to, že nezasiahla skôr. Môžu za to najmä vyjadrenia rodičov, ktorí podľa vlastných slov školu na šikanu upozorňovali.

Romana okolie považovalo za veľmi šikovného a nadaného žiaka. Pre pár jeho spolužiakov však mal byť terčom šikany. A aj šikana bola dôvodom, pre ktorý mal mať Roman psychické problémy a depresie.

Romanova mamina Iveta na vlastné oči videla, ako jej syn skočil zo strechy školy. Na poslednú chvíľu sa ho znažila spolu so zástupcom riaditeľa školy od jeho úmyslu odhovoriť. To sa im, žiaľ, nepodarilo.

Romanov právnik má na celú vec svoj pohľad. Trestnú zodpovednosť majú niesť žiaci, vedenie školy ale aj pedagógovia.

Rodina nebohého Romana figuruje ako poškodená strana v prípade vyšetrovania tejto samovraždy.

To, čo sa dialo predtým ako Roman skočil, si niektorí jeho spolužiaci nakrúcali na mobilné telefóny. Na záberoch počuť, ako zaznievali na Romana nadávky a výzvy, aby skočil. Právny zástupca rodiny Milan Kuzma vidí preto trestnoprávnu zodpovednosť na strane žiakov, pedagógov aj vedenia školy.

Pre JOJ24.SK poskytol exkluzívny rozhovor, v ktorom svoje stanovisko zdôvodňuje. Myslí si, že boli všetky signály, ktoré by mohli zabrániť konaniu Romana, odignorované. 

Článok pokračuje na druhej strane

Andrej Danko urobil zo semafóra atrakciu. Je populárnejší, ako “jeho” stožiar. Pozri sa, čo tam už ľudia stihli priniesť!

Zvrat v prípade učiteľky, ktorá zneužívala svojho žiaka, zatiaľ čo ich ostatní žiaci strážili. Jej manžel od nech chcel len to jedno!