in ,

Vojna na Ukrajine sa podľa Rusov môže preniesť aj za hranice, hoci za posledné dni nezískali nijakú dedinu

13.3.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 13. marca, 16:52

Rusko varovalo, že Západ „kráča na okraji priepasti” a vojna môže eskalovať za ukrajinskými hranicami. Referuje o tom spravodajský web news.sky.com.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová v najnovších vyhláseniach uviedla, že činy „jedného alebo dvoch” členov NATO by mohli spôsobiť, že sa konflikt prenesie za hranice Ukrajiny a vymkne spod kontroly.

Rusi neobsadili ani jednu dedinu

Na margo potenciálnej eskalácie Zacharovová uviedla, že Západ „kráča na okraji priepasti“ a „tlačí svet na okraj”. Bez podloženia dôkazmi tiež zopakovala tradičné tvrdenia pre proruské publikum, že Západ sa snaží zničiť Rusko.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Hlavný veliteľ ukrajinskej armády Oleksandr Syrskyj vsak informoval, že Ruské útoky počas uplynulých štrnástich dní neviedli k obsadeniu ani jednej ukrajinskej dediny.

Situácia na bojiskách je zložitá

Podľa jeho slov situácia na bojiskách „zostáva zložitá” a Rusko podniká útočné operácie v niekoľkých oblastiach vrátane výbežku pod ukrajinskou kontrolou pri obci Robotyne v Zaporižžskej oblasti na juhu Ukrajiny.

Dodal však, že ruská armáda utrpela vysoké straty vzhľadom na posilnenie ukrajinskej obrany. Informuje o tom web Sky News.

„Počas dvoch týždňov krutých bojov utrpel nepriateľ mimoriadne vysoké straty. Všetky obce, ktoré sa pokúsil dobyť, však zostali pod našou kontrolou,” konštatoval Syrskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Vojna na Ukrajine sa podľa Rusov môže preniesť aj za hranice, hoci za posledné dni nezískali nijakú dedinu © SITA Všetky práva vyhradené.

Čierny deň v Bratislave: Mŕtvola pri Dunaji, dobodaný muž pred bytovkou a zásah elektrickým prúdom…

TikToku zvoní umieračik. Chcú ho zakázať a už o jeho osude rozhodla snemovňa