“Veď je to chlapec, má sa brániť”, mala vysmiať triedna učiteľka Romanovu mamu, keď sa jej bola sťažovať na šikanu jej syna. Vznikla pieseň pre Romana

 

“Mám vás rád”

Roman mal veľkosť svojho srdca preukázať aj v posledné sekundy svojho života. Rastislav Striško, redaktor TV JOJ zverejnil na sociálnej sieti emotívny text, v ktorom opisuje situáciu z Parchovian, ktorej sa momentálne ako redaktor venuje. Na začiatku textu napísal: “Pracujem na emocionálne najťažšom príbehu v mojej dlhoročnej práci reportéra. A tvrdím to prave teraz, po takmer 20 ročnej práci novinára, ktorý zažil veľmi veľa zlých, ťažkých a zložitých príbehov vás ľudí, o ktorých sa neustále, ako žurnalista, zaujímam.”

Redaktor, ktorého status zideľa stovky ľudí, ďalej opisuje, čo sa malo v posledných minútach v škole v Parchovanoch diať. Roman mal vysloviť slová, ktoré nenechali viaceré oči suché.

“Aj v posledných minútach svojho života spolužiakom, ktorí mu nadávali a neprestajne ho ponižovali odkázal: “Mám vás rád”.
Dnes dopoludnia som získal informáciu, že predtým ako vyliezol na strechu školy, išiel Roman do vedľajšej triedy k ôsmakom a žiakom povedal …”mal som vás rád, ahojte.”
Jeho mladšiemu kamarátovi, ktorého našiel na chodbe podal ruku a povedal mu to isté …mal som ťa rád. Kamaráta to prekvapilo … ako, že …mal? Roman odpovedal …uvidíš.”, napísal svoje zistenia Rastislav Striško a pokračuje v opise osudného dňa.
“TVJOJ získala ďalší hrôzostrašný videozáznam z osudného pondelka, keď žiak Základnej školy v Parchovanoch po tretej vyučovacej hodine vyliezol na strechu školy, z ktorej po 50-minútovom prehováraní mamy aj zástupcu školy nakoniec následne skočil a zabil sa.
Roman na zázname zakričí k svojim spolužiakom: Mám vás rád! Z jeho triedy sa pritom celý čas z okna ozýva hlasný dievčenský smiech. “Ty je*alko!” kričí jedna z nich na Romana. Dievčatá sa smejú a medzi nimi jeden spolužiak kričí na Romana “Ču*ák!” Smiech pokračuje.”
Nie len redaktor, ale aj komentujúci sa pýtajú, prečo nezasiahla škola.
“Je zarážajúce, že v okamihu, keď žiaci zistili, že ich spolužiak Roman vyliezol na strechu, neprišiel okamžite do triedy pedagóg, aby Romanovým spolužiakom a iným žiakom v triedach zabránili kričať na dieťa, ktoré sa chystá siahnuť si na život. Minimálne niekoľko minút mali deti v rukách mobilné telefóny a boli bez kontroly.
Roman sa cítil medzi spolužiakmi ako nikto.”, pýta sa redaktor TV JOJ a rovnakú otázku si pod príspevkom dávajú aj ďalší komentujúci.
Status Rastislava  Striška nájdete tu: