in ,

V prípade šikany Romana rozhodol súd. Otec Romana je prekvapený, chce sa odvolať!

Súdny verdikt v prípade Romana

foto: infozona.sk
foto: infozona.sk

V obci Parchovany sa niekoľko mesiacov odohráva právna dráma, spojená s tragickým prípadom ukončenia života mladého Romana, ktoré otriaslo verejnosťou. Mladík si minulý rok na jeseň vzal  skokom zo strechy miestnej základnej školy život. Tento čin bol podľa jeho otca spôsobený šikanou, ktorú na škole podľa neho riaditeľ neriešil a dokonca ju mal podľa otcových slov kryť.

Tragický deň a dôsledky Incident, ktorý viedol k Romanovej samovražde, nastal po tretej vyučovacej hodine, keď sa chlapec dostal na strechu školy. Jeho spolužiaci incident natočili a video sa šírilo po sociálnych sieťach. Na mieste sa nachádzala aj zúfalá matka, ktorá svojho syna prosila, aby to neurobil.

Otec Romana sa pre médiá vyjadroval otvorene a jasne poukázal, kto mal podľa neho byť za Romanovú smrť zodpovedný. Škola sa k vyjadreniam otca najprv správala zdržanlivo, neskôr vydala vyhlásenie a podala trestné oznámenie.

Trebišovský súd však nedávno vydal rozhodnutie, ktoré otcovi nariaďuje zdržať sa akýchkoľvek obvinení voči riaditeľovi a škole. Rozhodnutie je zatiaľ neprávoplatné.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane

ZMOS odmieta byť politickým terčom v boji o voliča pred eurovoľbami, reaguje tak na otvorenie témy regulácie hazardu

Rusko pripravuje mobilizáciu v okupovanej časti ukrajinskej Záporožskej oblasti, upozorňujú Briti