in ,

“Ty sa z hora pozeráš, no našou úlohou je vysvetľovať, že každý problém má riešenie”, hovorí riaditeľka školy, kde chodil 14-ročný Robko, ktorý si zobral život

V poslendom období sa medializovalo niekoľko prípadov šikany, ktoré viedli k tragickému koncu. Len za niekoľko uplynulých dní svoj život mali dobrovoľne ukončiť dvaja školáci. Ladik (†16) mal skočiť z obrovského viaduktu v Hanušovciach nad Topľou. O dva dni na to pod kolesami vlaku mal skončiť 14-ročný Robko.

Ako píše portál Pluska, Ladik, napriek tomu, že sa učil vynikajúco, sa zrejme stal obeťou šikany. Mal totiž tú smolu, že sa narodil ako Róm. Zanechal aj list na rozlúčku. Rodičia o šikane svojho syna nevedeli a dozvedeli sa o nej až po jeho smrti. “Na viadukt sa dostal od železničnej stanice. Počkal, kým prejde vlak, prešiel po moste do jeho stredu, preliezol zábradlie a skočil. Tri dni som preplakal, je mi to veľmi ľúto, pretože to bolo zlaté dieťa,” uviedol zamestnanec mesta.
V piatok, 19. januára mal pod kolesami vlaku svoj život ukončiť 14-ročný Robko. Podľa vyjadrenia železníc mal rušňovodič zbadať ležať človeka v koľajisku, no vlak už nedokázal včas zabrzdiť.
“Ty sa na to zhora pozeráš a my Ti už pomôcť nevieme. Čo je teraz úlohou nás dospelých? Našou úlohou je teraz vziať naše deti a vysvetliť im, že nikdy nič nie je tak zlé, aby sa to nedalo vyriešiť. Že každý problém má riešenie. Rýchle, či pomalé. Ale má. Vždy!” radí Angelika Hajníková, riaditeľka SOS Hurbanovo.

V boji proti šikane musíme byť všetci aktívni – rodičia, učitelia, vrstovníci, zamestnávatelia i politici. Každý z nás môže prispieť k vytváraniu pozitívnej a podpornej kultúry, kde šikana nemá miesto. Spoločným úsilím môžeme vytvoriť svet, v ktorom je každý cítiť sa cenený, počúvaný a chránený.

MIMORIADNE PÁTRANIE po tínedžeroch! Po štyroch mladíkoch sa zľahla zem! Rodiny a polícia prosia o pomoc!

Dôchodca prišiel o 20-tisíc eur, podvodníčka sa vydávala za policajtku