in ,

Dobrovoľní hasiči smútia. Zomrela slovenská rekordérka a majsterka, len 18-ročná Terezka

Svet športu smúti. Zomrela veľká bojovníčka, len 18-ročná Terezka

Napriek zlej diagnóze, ktorú jej lekári diagnostikovali ešte pred nástupom na strednú školu, si Terezka neustále udržiavala optimizmus a životnú energiu. “Milovala život, pohyb, hasičský šport, turistiku a tanec,” píše riaditeľ gymnázia Miroslav Kubičár, ktoré Terezka navštevovala. Terezka žila plnohodnotným životom, neúnavne sa snažiac dosiahnuť svoje sny a ciele.

Terezka bola vicemajsterka sveta a majsterka Slovenska

Terezkin talent a odhodlanie priniesli ovocie na domácej aj medzinárodnej scéne. Jej výnimočné výkony v hasičskom športe, ako vicemajsterka sveta na Majstrovstvách sveta mužov, žien, dorastencov a dorasteniek v Saratove, či majsterka Slovenska v hasičskom behu na 100 metrov ale cenný kov záskala aj v disciplíne Výstup do hasičskej veže. To svedčí o jej neobyčajnej sile a talente.

 

Terezka bola vicemajsterka sveta a majsterka Slovenska
Terezka bola vicemajsterka sveta a majsterka Slovenska

Keď Terezka nemohla vrcholovo športovať, rozhodla sa odovzdať svoje vedomosti mladým nádejam v Nosiciach.  “Keď Terezka nemohla vrcholovo športovať, rozhodla sa, že svoje výnimočné znalosti odovzdá deťom v Nosiciach. Stala sa úspešnou trénerkou,” uviedli DHZ Nosnice.

Na pamiatku Terezky Srogončíkovej, DHZ Nosice organizuje vysnívané preteky – hasičské 60-tky, aby oslavili život mladej hrdinky, ktorá sa navždy zapísala do sŕdc tých, ktorí mali tú česť ju poznať.

Terezka Srogončíková, večná bojovníčka a inšpirácia, odchádza, ale jej príbeh a odkaz zostanú navždy žiť v srdciach tých, ktorí si vážia odvahu, súcit a nekonečnú túžbu po živote.

Česť jej pamiatke.

Z ukrajinských okupovaných území priviedli päť detí, Rusi nelegálne od začiatku vojny deportovali viac ako 19 500

Za minulý rok počet pracujúcich na Slovensku vzrástol o šesťtisíc osôb, najvýraznejšie sa zvýšil počet ľudí v službách