in ,

Sestra Zuzany, ktorá sa s dieťaťom postavila oproti idúcemu vlaku, napísala emotívny status! Zuzka mala aj ďalšie deti, nezabudnite na ne…

Čo mihlo byť príčinou tragických udalosti?

K udalosti sa na facebookovej stránke vyjadrila aj obec, odkiaľ žena s dieťaťom pochádzali. Zuzka a Paťka boli nielen našimi spoluobčiankami, ale aj našimi blízkymi osobami, našimi slniečkami, s ktorými sme sa denne stretávali a ktoré sme mali radi. Veľmi ťažko sa hľadajú akékoľvek slová, v hrdle máme hrču a slzy sa nám tisnú do očí,“ napísala obec na sociálnu sieť.

Neskôr sa zistilo, že mladá žena sa trápila kvôli zdravotnému stavu svojho dieťaťa.  Zuzka skočila pod vlak so svojou postihnutou dcérkou Paťkou. Mladá žena bola vydatá a mala tri deti.

“Nikdy sme neodmietli Zuzke pomoc, pokiaľ o pomoc požiadala. Vždy sme urobili maximum, čo sme urobiť mohli,” dodala obec s tým, že o jej problémy sa zaujímali, pokiaľ mala o nich silu hovoriť. “No nie vždy tú silu mala. Nedá sa druhému nasilu nanútiť pomoc, aj keď by človek pomôcť chcel. Tiež je pravdou, že zdravie pre druhého sa kúpiť nedá a nie vždy je v našich silách pomôcť, aj keď by sme veľmi – veľmi chceli,” dodáva.

 

Ako si všimli topky.sk, k situácii sa vyjadrili na sociálnej sieti aj ďalšie osoby, ktoré majú podobné problémy ako mala matka malej Patrície a ktorá ich rodinnú situáciu bližšie poznala. “Na Slovensku chýba väčšia podpora pre rodiny s ťažko zdravotne postihnutými deťmi, podporné skupiny, terapie aj pre rodičov, ale hlavne DSS alebo služby, kde by sa nečakalo na pomoc roky v poradovníku, ako je tomu teraz,” napísala na sociálnej sieti jedna komentujúca, ktorá situáciu nebohej Zuzky a jej dcérky poznala a sama je tiež matkou postihnutého dieťaťa.

K tragédii sa vyjadrila aj sestra obete. Deti, ktorým treba pomôcť, má byť viac

Slovensko a Grécko zdieľajú podobné názory, podľa Pellegriniho je to kľúčové pre ďalšie prehlbovanie vzťahov (foto)

Mučenie ukrajinských vojnových zajatcov je systematické, ide hlavne o násilie páchané na ženách