Categories: SprávySvet

Šéfovia piatich ukrajinských oblastných prokuratúr skončili, Zelenskyj plánuje v krokoch pokračovať

25.1.2023 (Webnoviny.sk) – V rámci personálnych zmien, ktorými prechádzajú ukrajinské orgány, končia vo svojich funkciách aj šéfovia piatich oblastných prokuratúr.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinská generálna prokuratúra informovala, že generálny prokurátor Andrij Kostin podpísal dekréty o odvolaní šéfov prokuratúr v Zaporižžskej, Kirovohradskej, Poltavskej, Sumskej a Černihivskej oblasti.

Odstránenie “interných” prekážok

Podľa vyhlásenia ich prepustili z ich vlastnej vôle. Informuje o tom portál Ukrajinská pravda, podľa ktorého by personálne zmeny mali nastať aj na samotnej generálnej prokuratúre.

Prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom nočnom prejave povedal, že bude pokračovať v odstraňovaní akýchkoľvek „interných“ prekážok obrany Ukrajiny a prepustenie kohokoľvek zainteresovaného by malo byť vnímané ako „rutinné“.

Očistu spustili obvinenia z korupcie

Verejnosť videla ďalší súbor rozhodnutí o personále, ktoré boli prijaté. Zdôrazňujem výraz ‘ďalší’. Budeme pokračovať v primeraných krokoch – verejnosť každý z nich uvidí a som si istý, že ich podporí,“ povedal podľa spravodajského portálu Sky News prezident.

Personálne zmeny na viacerých úrovniach v štátnej správe na Ukrajine nasledujú po obvineniach z korupcie. V utorok vo svojej funkcii skončili predstavitelia vlády či niekoľko gubernátorov.

Viac k témam: Boj proti korupcii, obvinenie z prijímania úplatku, Odvolávanie, Personálne zmeny, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéfovia piatich ukrajinských oblastných prokuratúr skončili, Zelenskyj plánuje v krokoch pokračovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

8 hodín ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

9 hodín ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

11 hodín ago