in ,

Šéfovia piatich ukrajinských oblastných prokuratúr skončili, Zelenskyj plánuje v krokoch pokračovať

25.1.2023 (Webnoviny.sk) – V rámci personálnych zmien, ktorými prechádzajú ukrajinské orgány, končia vo svojich funkciách aj šéfovia piatich oblastných prokuratúr.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinská generálna prokuratúra informovala, že generálny prokurátor Andrij Kostin podpísal dekréty o odvolaní šéfov prokuratúr v Zaporižžskej, Kirovohradskej, Poltavskej, Sumskej a Černihivskej oblasti.

Odstránenie “interných” prekážok

Podľa vyhlásenia ich prepustili z ich vlastnej vôle. Informuje o tom portál Ukrajinská pravda, podľa ktorého by personálne zmeny mali nastať aj na samotnej generálnej prokuratúre.

Prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom nočnom prejave povedal, že bude pokračovať v odstraňovaní akýchkoľvek „interných“ prekážok obrany Ukrajiny a prepustenie kohokoľvek zainteresovaného by malo byť vnímané ako „rutinné“.

Očistu spustili obvinenia z korupcie

Verejnosť videla ďalší súbor rozhodnutí o personále, ktoré boli prijaté. Zdôrazňujem výraz ‘ďalší’. Budeme pokračovať v primeraných krokoch – verejnosť každý z nich uvidí a som si istý, že ich podporí,“ povedal podľa spravodajského portálu Sky News prezident.

Personálne zmeny na viacerých úrovniach v štátnej správe na Ukrajine nasledujú po obvineniach z korupcie. V utorok vo svojej funkcii skončili predstavitelia vlády či niekoľko gubernátorov.

Viac k témam: Boj proti korupcii, obvinenie z prijímania úplatku, Odvolávanie, Personálne zmeny, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéfovia piatich ukrajinských oblastných prokuratúr skončili, Zelenskyj plánuje v krokoch pokračovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Slafkovského sezóna je podľa experta sklamaním, ale väčšinu faktorov nemohol ovplyvniť

V nemocniciach a poliklinikách v Trnave a okolí hľadali policajti nahlásené výbušné systémy