in ,

Peter, ktorého na Silvestra zranila zábavná pyrotechnika, svoj boj o život prehral. Čo sa vtedy vlastne stalo?

Skupina priateľov si vybrala na oslavu Silvestra futbalové ihrisko v Čečejovciach. Ich zámerom bolo užiť si zábavu prostredníctvom odpaľovania zábavnej pyrotechniky. Nanešťastie, v jednom kritickom momente sa odohrala nehoda, ktorá mala fatálne následky. Jedného z mladíkov, Petra, zasiahla pyrotechnika tak nešťastne, že to skončilo kritickým stavom v nemocnici.

Podľa informácií, Petra zasiahla guľová puma, čo je zariadenie zaradené do vyššej kategórie pyrotechniky. Malo to pre neho devastujúce následky na hlavu a tvár, čo si vyžiadalo aj umelú pľúcnu ventiláciu.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, Monika Krišková, pre médium TVNOVINY.sk vtedy potvrdila, že aj štyri dni po tragédii bol stav Petra nezmenený a kritický. Situácia vyvolávala obavy o jeho budúcnosť, pričom ošetrujúci lekári a rodina zostávali v napätí a nádeji na zlepšenie jeho stavu až do začiatku marca.

Nešťastie zachytené na kamere

Podľa starostu obce bol celý incident zachytený aj na obecnej kamere. Záznam odhalil chvíle pred tragickým výbuchom a následný príchod záchranných zložiek.

Boj o život sa skončil

Napriek veľkému úsiliu lekárskych tímov a nádeji blízkych prišla smutná správa, že Petra, ktorému Silvestrovská noc obrátila život naruby, tento boj prehral. Jeho úmrtie je pripomienkou nebezpečenstva, ktoré môže so sebou prinášať neopatrné zaobchádzanie s pyrotechnikou.

Rusi ostreľovali mesto Časiv Jar v Doneckej oblasti, zabili pritom jedného civilistu

Íri odmietli zmeny v ústave týkajúce sa definície rodiny a odstránenia zmienky o úlohe žien v domácnosti