in ,

Ostro sledovaný prípad exposlanca Feriho. Znásilnenia, drogy v limonáde, nátlak a plač. Čo mali zažiť obete a ako padla instagramová hviezda na dno?

Celé Česko sleduje, ako sa vyvinie prípad exposlanca Dominika Feriho.

Krátka ale intenzívna kariéra

Dominika Feriho poznal v Česku asi každý. Svojich fanúšikov mal aj na Slovensku. Po maturite začal študovať právo na Právnickej fakulte Karlovej univerzity, kde získal titul Mgr. O rok nato získal titul doktorát z práva.  V roku 2014 sa Dominik Feri dostal ako náhradník do zastupiteľstva v meste Teplice. V roku 2017 sa stal členom Poslaneckej snemovni ako najmladší zvolení poslanec.

Instagramová celebrita

Tesne pred pandémiou COVID-19 mal Dominik Feri na instagrame 100-tisíc sledovateľov. Dominik Feri na ňom práve počas pandémie zverejňoval informácie o koronavíruse, čím získaval popularitu a ďalších fanúšikov. Vo februári 2021 dosiahol počet jeho sledovateľov 1 milión. Stal sa tak jedným z najsledovanejších politikov v Česku.

Zvrat v kariére a pokus o samovraždu

Feriho život sa zo dňa na deň otočil o 180 stupňov. Dominik sa pomaly pripravoval na voľby, no kvôli podozreniam z dvoch znásilnení a pokusu o znásilnenie odišiel v máji 2021 z politiky.

“Vždy som si prial politiku inú, založenú na osobnej zodpovednosti. Teraz chcem ísť sám príkladom. Rezignujem na mandát poslanca a nebudem sa zúčastňovať na jesenných voľbách,” napísal Feri na Instagrame

Údajne znásilnené dievčatá poskytli verejnosti desivé detaily o tom, ako sa k ním mal Dominik Feri správať. Ten svoju vinu popiera. 28. mája 2022 sa Dominik Feri pokúsil o samovraždu.

V týchto dňoch prebieha s Dominikom Ferim súd. Je obvinený z dvoch znásilnení a jedného pokusu o samovraždu. 12. decembra 2022 bol Dominik Feri obžalovaný.

O čom vypovedajú svedkovia a aká je obrana Dominika Feriho sa dozviete na ďalšej strane.

Súd by mal v apríli opätovne začať prejednávať prípad vraždy mladej ženy a desaťročného chlapca

Toto vás prekvapí: Aký ste v posteli podľa vášho znamenia?