VIDEO: Obrovská tragédia. Prírodný živel si vyžiadal smrť mladých ľudí. Patricia, Bianca a Kristián sa naposledy objali a potom…

foto: youtube.com

foto: youtube.com

Viac ako osemdesiat ľudí sa zapojilo do následného pátrania. O dva dni neskôr našli úrady telá oboch dievčat približne kilometer od miesta, kde ich voda pohltila. Trojica nemala šancu prežiť. Objavila sa aj kabelka s telefónom, ktorý prezradil, že trojica v piatok popoludní volala na tiesňovú linku. Mladíka sa však stále nepodarilo nájsť a pátranie pokračuje.

Bianca, pochádzajúca z Rumunska, prišla do Talianska spolu so svojím priateľom Kristiánom navštíviť príbuzných. Patricia, kamarátka Biancy, sa k nim pridala, aby oslávila úspešné zloženie skúšok na Akadémii výtvarných umení v Udine. Keď po niekoľkých dňoch dažďov konečne vyšlo slnko, rozhodli sa ísť na prechádzku k pláži.

Nepredvídateľné nebezpečenstvo

„Ocitli sa v nepredvídateľnej situácii,“ povedal starosta obce Premariacca Michele De Sebata. „Tí, čo tu žijú, poznajú rieku a vedia, ako sa podmienky môžu rýchlo zmeniť. Oni prišli, keď bolo slnečno. Nemohli tušiť, čo sa stane. Trvalo to len niekoľko minút,“ dodal.

foto: youtube.com

Matka Patricie vyjadrila svoje zdesenie a smútok. „Hovorila som jej, nech nikam nejazdí, pretože bola unavená zo skúšok,“ povedala médiám. „Ona mi ale odpovedala, že si oddýchnu, zaobstará pár fotiek a nech sa nehnevám,“ citoval ju web The Mirror.

foto: nzherald.co

Záchranári neúnavne pracujú na tom, aby našli posledného nezvestného chlapca. Tragédia, ktorá zasiahla tieto mladé životy, je mrazivou pripomienkou nepredvídateľnosti prírody a potreby opatrnosti aj v zdanlivo bezpečných situáciách.