Správy

Naivná, 62-ročná Slovenka takmer poslala 16-tisíc eur údajnému americkému vojakovi. Podvodu zabránila pracovníčka!

62-ročná žena z okresu Levice sa takmer stala obeťou podvodníka, ktorý sa vydával za amerického vojaka a tvrdil, že pracuje pre OSN v Sýrii. Údajný vojak a žena si začali písať e-maily a ich konverzácia trvala takmer mesiac. Postupne sa začali bližšie spoznávať a žena sa začala zaujímať o vojakove životné podmienky a prácu.

Vrcholom ich vzťahu sa stalo, keď sa údajný vojak opýtal ženy, či by mu nepožičala peniaze na to, aby sa mohol vrátiť z misie v Sýrii. Tvrdil, že nemá dostatok financií na to, aby si mohol dovoliť cestu za ňou, na Slovensko, a preto potrebuje finančnú pomoc. Žena bola voči nemu veľmi zdvorilá a ochotná a súhlasila s požiadavkou, ktorú jej údajný vojak predniesol.

Prevedenie peňazí sa malo uskutočniť cez bankový prevod, a tak sa žena vydala do svojej banky. Tam sa stretla s pracovníčkou, ktorá jej pomohla zistiť, že účet, na ktorý mala previesť peniaze, bol vedený v Bulharsku. Pracovníčka banky upozornila ženu na to, že by mohlo ísť o podvod, a preto sa rozhodla prevod zadržať. Následne kontaktovala políciu, ktorá začala s vyšetrovaním.

Policajti potvrdili, že ide o bežnú stratégiu podvodníkov, ktorí sa vydávajú za amerických vojakov a tvrdia, že potrebujú peniaze na opustenie svojich pracovných miest a návrat, napríklad aj na Slovensko. Ženy, ktoré na tento trik podvodníkov naskočia, často prichádzajú o veľké sumy peňazí.

Polícia preto odporúča občanom, aby boli opatrní a neodovzdávali peniaze ľuďom, ktorých nepoznajú osobne. Ak majú pocit, že sa môžu stať obeťou podvodníkov, mali by okamžite kontaktovať políciu.

Marko Martinovič

Recent Posts

Danko chce zákonom o mimovládkach zistiť, kto je súper vlády. Očakáva schválenie svojich návrhov (video)

Podpredseda NR SR konštatoval, že v treťom sektore sa vytvárajú podmienky na politickú činnosť a…

11 minút ago

Čaputová si v Starej Ľubovni pripomenula obete tragédie, mestskej plavárni udelila zelenú pečať (video+foto)

Doteraz takúto prezidentskú pečať získala len Stredná priemyselná škola (SPŠ) Emila Belluša v Trenčíne. Viac

2 hodiny ago

Legislatívu proti násiliu na ženách na Slovensku máme, len ju treba patrične implementovať, tvrdí Miriam Lexmann

Podľa Lexmann je práve toto domáca úloha, ktorú si musíme urobiť na Slovensku. Viac

2 hodiny ago

Príprava investičných projektov sa skráti na polovicu, opozícia sa obáva obmedzenia kontrol aj zlej kvality

Poslanci schválili zákon o strategických investíciách s mnohými úpravami. Viac

3 hodiny ago