Categories: SlovenskoSprávy

Heger je neexistujúci premiér a Matovič nekompetentný klamár, vyhlásil Pellegrini

22.7.2022 (Webnoviny.sk) – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) sa pripravuje na vládu s fašistami. Uviedol to predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini.

Skvelé výsledky rozpadávajúcej sa vlády

Podľa lídra opozičnej strany je Heger neexistujúcim premiérom a širokej verejnosti nevie ponúknuť žiadne riešenie. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa strany Hlas – SD Patrícia Medveď Macíková.

Premiér Heger v piatok v prezidentskom paláci rokoval s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, kde okrem iných tém rozoberali aj súčasnú vládnu krízu.

„Eduard Heger sa v piatok namiesto priznania si zodpovednosti opäť nezmyselne rozplýval nad údajne skvelými výsledkami rozpadávajúcej sa vládnej koalície,“ povedal Pellegrini.

Matovičova séria zlyhaní

Premiérovi odporučil, aby s predsedom hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igorom Matovičom vyšli do ulíc medzi ľudí. „Veľmi rýchlo sa od nich dozvedia, ako extrémne štát zlyháva pri riešení skutočných problémov Slovenska,“ dodal Pellegrini.

Strana Hlas-SD kritizuje Matoviča za jeho zlyhanie na stoličke premiéra i ministra financií. Pellegrini tvrdí, že líder hnutia OĽaNO prišiel o miliardy eur a spolu s premiérom Hegerom nemajú politické ani morálne zábrany.

„Igor Matovič je nekompetentný klamár, ktorý nabúral základný chod štátnych inštitúcií. Heger to nemôže a ani nechce vidieť,“ dodal predseda Hlasu-SD.

Viac k témam: Koaličná kríza, Predčasné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger je neexistujúci premiér a Matovič nekompetentný klamár, vyhlásil Pellegrini © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

24 minút ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

1 hodinu ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

3 hodiny ago