in ,

Heger je neexistujúci premiér a Matovič nekompetentný klamár, vyhlásil Pellegrini

22.7.2022 (Webnoviny.sk) – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) sa pripravuje na vládu s fašistami. Uviedol to predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini.

Skvelé výsledky rozpadávajúcej sa vlády

Podľa lídra opozičnej strany je Heger neexistujúcim premiérom a širokej verejnosti nevie ponúknuť žiadne riešenie. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa strany Hlas – SD Patrícia Medveď Macíková.

Premiér Heger v piatok v prezidentskom paláci rokoval s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, kde okrem iných tém rozoberali aj súčasnú vládnu krízu.

„Eduard Heger sa v piatok namiesto priznania si zodpovednosti opäť nezmyselne rozplýval nad údajne skvelými výsledkami rozpadávajúcej sa vládnej koalície,“ povedal Pellegrini.

Matovičova séria zlyhaní

Premiérovi odporučil, aby s predsedom hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igorom Matovičom vyšli do ulíc medzi ľudí. „Veľmi rýchlo sa od nich dozvedia, ako extrémne štát zlyháva pri riešení skutočných problémov Slovenska,“ dodal Pellegrini.

Strana Hlas-SD kritizuje Matoviča za jeho zlyhanie na stoličke premiéra i ministra financií. Pellegrini tvrdí, že líder hnutia OĽaNO prišiel o miliardy eur a spolu s premiérom Hegerom nemajú politické ani morálne zábrany.

„Igor Matovič je nekompetentný klamár, ktorý nabúral základný chod štátnych inštitúcií. Heger to nemôže a ani nechce vidieť,“ dodal predseda Hlasu-SD.

Viac k témam: Koaličná kríza, Predčasné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger je neexistujúci premiér a Matovič nekompetentný klamár, vyhlásil Pellegrini © SITA Všetky práva vyhradené.

Zelenskyj chce zintenzívniť útoky na Rusov. Máme významný potenciál napredovať, tvrdí

Rusko pridalo Slovensko a ďalšie štyri štáty na zoznam nepriateľských