Categories: SlovenskoSprávy

DKV Mobility rozširuje sieť nabíjacích staníc vďaka spolupráci so spoločnosťou ČEZ

8.3.2024 (SITA.sk) –
Pripojených 1 800 nabíjacích bodov pre elektromobily
Pohodlné nabíjanie na najdôležitejších trasách v Česku

DKV Mobility, popredná európska platforma B2B pre platby a riešenia na cestách, rozšírila svoju nabíjaciu sieť pre elektromobily o 1 800 nabíjacích bodov od spoločnosti ČEZ, popredného českého prevádzkovateľa a lídra v rozvoji českej verejnej nabíjacej infraštruktúry.

Sieť nabíjacích staníc pre elektromobily spoločnosti ČEZ pokrýva najdôležitejšie trasy v celej Českej republike. ČEZ a DKV Mobility GreenFlux, dcérska spoločnosť DKV Mobility zodpovedná za kompletnú ponuku služieb pre nabíjanie elektromobilov, aktuálne podpísali dohodu o spolupráci.

“Elektromobilita sa v Českej republike stáva čoraz dôležitejšou témou. Sme radi, že môžeme našim zákazníkom ponúknuť atraktívne riešenia nabíjania v sieti ČEZ. Z celkového počtu 1 800 nabíjacích bodov je takmer 1 000 s jednosmerným prúdom (DC) alebo vysokorýchlostným nabíjaním (HPC). Vďaka tomu je nabíjanie ešte rýchlejšie a pohodlnejšie,” hovorí Sven Mehringer, generálny riaditeľ divízie Energy & Vehicle Services spoločnosti DKV Mobility.

“DKV Mobility je významným hráčom v sektore mobility. Tešíme sa, že môžeme privítať jej zákazníkov v našej rýchlo rastúcej sieti, ktorá v súčasnosti dokáže dobíjať súbežne 1 300 elektrických vozidiel zelenou energiou. Spoločne tak prispejeme k prielomu v rozvoji e-mobility v Českej republike a v Európe,” hovorí Tomáš Dzurilla, riaditeľ pre elektromobilitu spoločnosti ČEZ.

Spoločnosť DKV Mobility umožňuje prístup k nabíjacej sieti pre elektrické vozidlá s ~633 000 nabíjacími bodmi pre elektrické vozidlá v celej Európe. Po technickej stránke sieť funguje na platforme dcérskej spoločnosti GreenFlux.

O DKV Mobility

Spoločnosť DKV Mobility, ktorá poskytuje služby ~328 000 aktívnym zákazníkom vo viac ako 50 európskych krajinách a zamestnáva ~2 200 ľudí, je popredná európska B2B platforma pre platby a riešenia na cestách s takmer deväťdesiatročnou históriou a cieľavedomým rastom. Spoločnosť ponúka prístup k najrozsiahlejšej akceptačnej sieti v Európe, ktorá zahŕňa ~67 000 konvenčných čerpacích staníc, ~633 000 verejných a čiastočne verejných nabíjacích bodov pre elektromobily a ~21 000 čerpacích staníc s alternatívnymi palivami. DKV Mobility je tiež popredným poskytovateľom riešení pre platby mýta v Európe. Zároveň ponúka služby zaisťujúce mobilitu vrátane servisu vozidiel na približne 32 000 servisných miestach alebo inovatívne digitálne riešenia. V rámci finančných služieb je DKV Mobility popredným poskytovateľom riešení pre vratky DPH. DKV Mobility vygenerovala v roku 2022 transakcie vo výške 17 miliárd EUR a tržby 621 miliónov EUR. Cieľom DKV Mobility je smerovať k efektívnej a udržateľnej budúcnosti mobility. Všetky údaje sú k 30. septembru 2023 okrem počtu nabíjacích bodov (údaj aktualizovaný k 31. decembru 2023).

dkv-mobility.com

Informačný servis

Viac k témam: ČEZ, DKV MOBILITY, Nabíjacie stanice, Nabíjacie stanice pre elektromobily, PR
Zdroj: SITA.sk – DKV Mobility rozširuje sieť nabíjacích staníc vďaka spolupráci so spoločnosťou ČEZ © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Vážne obvinenie Tomyho Kottyho smerom k Ráchel. Riešila so šéfom SISky a predsedom parlamentu drogy?

Bývalá misska Ráchel Karnížová a moderátor Tomy Kotty pred rokom zverejňovali na sociálnych sieťach zamilované…

14 minút ago

Cirner: Koalícia hrá pozičné hry, SNS pravdepodobne nezíska post šéfa parlamentu, môže však získať iný ústupok

Premiér Robert Fico si je podľa politológa vedomý toho, že Slovenská národná strana (SNS) nie…

22 minút ago

Grófka Rošková je v kauze neoprávneného čerpania agrodotácií vinná, dostala podmienku

Exposlankyňa Smeru zároveň musí uhradiť škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur. Viac

23 minút ago

Čaputová sa stretla v Poľsku s Dudom, vyzdvihla posilnenie východného krídla NATO aj podporu Ukrajine (foto)

Poľsko je podľa prezidentky pre Slovensko jedným z kľúčových partnerov aj napríklad pri ochrane nášho…

1 hodinu ago

Poslanecký sľub v parlamente zložil náhradník za Petra Pellegriniho Dávid Demečko

Dávid Demečko, ktorý je zástupcom primátora Spišskej Novej Vsi. Viac

2 hodiny ago