in ,

DKV Mobility rozširuje sieť nabíjacích staníc vďaka spolupráci so spoločnosťou ČEZ

8.3.2024 (SITA.sk) –
Pripojených 1 800 nabíjacích bodov pre elektromobily
Pohodlné nabíjanie na najdôležitejších trasách v Česku

DKV Mobility, popredná európska platforma B2B pre platby a riešenia na cestách, rozšírila svoju nabíjaciu sieť pre elektromobily o 1 800 nabíjacích bodov od spoločnosti ČEZ, popredného českého prevádzkovateľa a lídra v rozvoji českej verejnej nabíjacej infraštruktúry.

Sieť nabíjacích staníc pre elektromobily spoločnosti ČEZ pokrýva najdôležitejšie trasy v celej Českej republike. ČEZ a DKV Mobility GreenFlux, dcérska spoločnosť DKV Mobility zodpovedná za kompletnú ponuku služieb pre nabíjanie elektromobilov, aktuálne podpísali dohodu o spolupráci.

“Elektromobilita sa v Českej republike stáva čoraz dôležitejšou témou. Sme radi, že môžeme našim zákazníkom ponúknuť atraktívne riešenia nabíjania v sieti ČEZ. Z celkového počtu 1 800 nabíjacích bodov je takmer 1 000 s jednosmerným prúdom (DC) alebo vysokorýchlostným nabíjaním (HPC). Vďaka tomu je nabíjanie ešte rýchlejšie a pohodlnejšie,” hovorí Sven Mehringer, generálny riaditeľ divízie Energy & Vehicle Services spoločnosti DKV Mobility.

“DKV Mobility je významným hráčom v sektore mobility. Tešíme sa, že môžeme privítať jej zákazníkov v našej rýchlo rastúcej sieti, ktorá v súčasnosti dokáže dobíjať súbežne 1 300 elektrických vozidiel zelenou energiou. Spoločne tak prispejeme k prielomu v rozvoji e-mobility v Českej republike a v Európe,” hovorí Tomáš Dzurilla, riaditeľ pre elektromobilitu spoločnosti ČEZ.

Spoločnosť DKV Mobility umožňuje prístup k nabíjacej sieti pre elektrické vozidlá s ~633 000 nabíjacími bodmi pre elektrické vozidlá v celej Európe. Po technickej stránke sieť funguje na platforme dcérskej spoločnosti GreenFlux.

O DKV Mobility

Spoločnosť DKV Mobility, ktorá poskytuje služby ~328 000 aktívnym zákazníkom vo viac ako 50 európskych krajinách a zamestnáva ~2 200 ľudí, je popredná európska B2B platforma pre platby a riešenia na cestách s takmer deväťdesiatročnou históriou a cieľavedomým rastom. Spoločnosť ponúka prístup k najrozsiahlejšej akceptačnej sieti v Európe, ktorá zahŕňa ~67 000 konvenčných čerpacích staníc, ~633 000 verejných a čiastočne verejných nabíjacích bodov pre elektromobily a ~21 000 čerpacích staníc s alternatívnymi palivami. DKV Mobility je tiež popredným poskytovateľom riešení pre platby mýta v Európe. Zároveň ponúka služby zaisťujúce mobilitu vrátane servisu vozidiel na približne 32 000 servisných miestach alebo inovatívne digitálne riešenia. V rámci finančných služieb je DKV Mobility popredným poskytovateľom riešení pre vratky DPH. DKV Mobility vygenerovala v roku 2022 transakcie vo výške 17 miliárd EUR a tržby 621 miliónov EUR. Cieľom DKV Mobility je smerovať k efektívnej a udržateľnej budúcnosti mobility. Všetky údaje sú k 30. septembru 2023 okrem počtu nabíjacích bodov (údaj aktualizovaný k 31. decembru 2023).

dkv-mobility.com

Informačný servis

Viac k témam: ČEZ, DKV MOBILITY, Nabíjacie stanice, Nabíjacie stanice pre elektromobily, PR
Zdroj: SITA.sk – DKV Mobility rozširuje sieť nabíjacích staníc vďaka spolupráci so spoločnosťou ČEZ © SITA Všetky práva vyhradené.

Kanadská polícia rieši prípad šiestich mŕtvych ľudí, ktorých našli v dome v Ottawe, podozrivú osobu zadržali

Košický poslanec prišiel na zasadnutie opitý, museli ho vyniesť zo sály