in ,

Detaily brutálneho útoku medveďa! Tatianu ťahal 20 metrov ako korisť. Čo robila s priateľom na Slovensku?

To, či bolo zámerom dvojice si vybrať takúto trasu alebo v lokalite zablúdili je otázne. Vysvetliť si to nevie ani jeho kolega. “Dali sme mu niekoľko tipov, kam by mohol so svojou priateľkou ísť na turistiku. Prečo si vybral práve túto trasu, ťažko hodnotiť. Možno preto, že býval na Laziskách a chodník začína práve tam,” prezradil.

Medveď ženu ťahal 20 metrov.

Počas ich turistiky nebezpečným úsekom narazili na medveďa a začal sa boj o holý život. Dvojica podľa Nového času spanikárila a snažila sa statnému zvieraťu utiecť. Constantinovi sa ešte podarilo kontaktovať horských záchranárov, ktorí začali okamžite konať. Po telefonáte sa však Tatiana s Constantinom rozutekali “každý iným smerom a podľa informácii od nahlasovateľa, medveď mal prenasledovať 31-ročnú ženu, ktorá mužovi zmizla z dohľadu a nemal s ňou ani hlasový kontakt. Do terénu vyrazili záchranári z Oblastného strediska Nízke Tatry so psom, príslušníci Strediska lavínovej prevencie s dronmi s termovíziou, spolu s príslušníkmi polície a členom Zásahového tímu pre medveďa hnedého,” potvrdili záchranári.

Constantinovi sa podarilo pred statným zvieraťom utiecť a skryť sa pod skalným previsom. Medveď preto naháňal niekoľko metrov Tatianu, ktorá spadla z obrovskou výšky v dôsledkom čoho utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Medveť telo ženy schmatol a ťahal viac ako 20 metrov ako korisť. Záchranár ju našiel zohavenú a pri nej spozoroval 120 kilového problémového samca.

Detaily tragického konca pátracej akcie porozprával náčelník horských záchranárov Jakub Filipko. “Mal som so sebou služobného psa Hektora, ktorý ma pred medveďom chránil. Našiel obeť a štekaním ju označil, no keď som k nej prišiel, medveď nejavil vôbec známky plachosti. Až pes ho vytlačil do bezpečnej vzdialenosti. Začal sa však pohybovať k druhej záchrannej skupine, načo som ich upozornil a vzápätí bolo počuť výstrel, ktorým medveďa odplašil príslušník polície.” Na mieste muži zákona určili ako príčinu smrti pád. “Súdny lekár konštatoval ako predbežnú príčinu smrti zlyhanie centrálneho nervového systému z dôvodu pádu z výšky, ktorý spôsobil devastačné poranenie hlavy,” poznamenal.

Slovenské a České organizácie občianskej spoločnosti odmietajú politické zásahy do nezávislosti RTVS

Putin označil smrť Navaľného za smutnú udalosť, údajne bol pripravený ho vymeniť