in ,

VIDEO: Debatu s Káčerom a Naďom prerušil hlučný dav fanúšikov Putina: „Tí starí otcovia by sa z vás dogrcali!”, adresoval im Káčer

Poverení ministri Naď a Káčer mali 6. marca pracovné povinnosti v Michalovciach a Sobranciach, ktoré zavŕšili diskusiou s názvom Hlboká Online. Moderátorka Gabriela Kajtárová, ktorá diskusiu videla, už na jej začiatku upozornila, že pôjde o veľmi dynamickú diskusiu, keďže pred diskusiou sa konalo zhromaždenie občanov, fandiacich Rusku a Putinovi. Zhromaždení ľudia sa následne presunuli práve na diskusiu, kde boli hluční a rečníkov svojími vyhláseniami a krikom provokovali.

Ministri sa však nedali znechutiť a pokračovali v diskusii o pomoci pre Ukrajinu a vojne, a odpovedali na otázky, ktoré ľudia položili cez aplikáciu sli.do.

Minister Káčer na vreskot pobúrených ľudí reagoval svojským spôsobom. Na jedného z divákov reagoval, že mu pukne žilka. “Prosím pekne, nezjapte tu. Pukne vám žilka, ja vám dobre hovorím, lebo vyzeráte, že vás zachvíľku dá dole v tom sedadle. Veď počkajte, na konci sa môžete pýtať, veď vás rozpučí, aj ste sa možno tak najedli viacej, nech vás nevybuchne no.”. reaguje na jedného z divákov poverený minister Káčer.

Dav veľmi hlasno a nespokojne reagoval aj na nasledujúce slová povereného ministra Káčera. “V našom záujme je urobiť všetko pre to, aby tento vojenský konflikt sa udržal čo najďalej od našich hraníc, a to sa nedá iným spôsobom len tým, ako to robíme. Je v našom záujme byť na hraniciach Ruska, ktoré sa netají tým, že sa chce zastaviť v Berlíne, Bruseli a v La-manche? Chceme my, aby ruské vojská, tak ako to vidíme na Ukrajine, s ich tankami a s ich vraždením, prechádzali cez naše hranice a zabíjali naše deti, znásilňovali vaše ženy, ničili vaše domovy? Toto je váš mier? Za toto ste tu prišli zjapať? Ako stádo paviánov? Nehanbíte sa za to? Toto je vaše vlastenectvo?” Pokračoval poverený minister Káčer a odkázal jednému z divákov: “Ty choď pred ruskú ambasádu za mier protestovať!”.

Minister Káčer si na margo ľudí, ktorí hlasno prerušovali diskusiu myslí, že doplácame na nízku úroveň vzdelávanie. “Dneska bohužiaľ doplácame na nie boh vie akú úroveň vzdelávania akú na Slovensku máme. Viete, títo slušní občania nechodia na mítingy Kotlebovcov, Uhríkovcov a podobných a nerobia im tam bordel, nenadávajú im tam, nevykrikujú im tam, nechcú ich mlátiť a ja nevime čo. A túto vidíme inú vzorku, ktorá je jednoducho agresívna, vulgárna, ukričaná, uplakaná, zakomplexovaná, chce sa biť. Ja neviem, je to vaša voľba.”, povedal poverený minister Káčer.

 

Minister Káčer na ďalšiu otázku moderátorky Gabriely Kajtárovej o tom, kedy vidí koniec vojny odpovedal aj odkazom pre verejnosť.

“A tu, tí čo volajú po mieri a čo hovoria prestaňte pomáhať Ukrajine, izolujte ten konflikt, však nech ich tí Rusi vyzabíjajú, a tí, ktorí hovoria, že veď aj tak ten Krym a ten Doneck a Luhansk bude ruský, to je také, viete, akoby ste hovorili, veď aj tak tá Dunajská Streda, aj tie Košice, aj Kaša, po Viedenskej arbitráži aj tak budú Maďarské, a tie Sudety aj tak budú Nemecké. Však tí starí otcovia na tom SNP by sa za vás tak hanbili. Dogrcali by sa z vás keby vás videli. A taký Štefánik s legionármi v 19-tom, ktorí bránili našu hranicu, tu, južnú, tí by sa v hrobe obracali, keby takýchto podliakov tu videli. Toto je za vlasť? Tí, ktorí chodia s papierom na okresný úrad, že ja nebudem bojovať za svoju vlastnú krajinu? To čo je za vlastenectvo? Toto čo má byť? Kde sme Štefánikovci? Kde sme SNP? Čo toto je? Hanba vám!”, uzavrel emotívny prejav poverený minister zahraničných vecí Káčer.

 

Celá diskusiu nájdete tu

Príbeh Lukáša (28): Mal TO v trojke. Stala sa z toho nočná mora!

Holandský kráľovský pár navštívi Slovensko, spolu s prezidentkou Čaputovou majú naplánovaný trojdňový program