in ,

Boje medzi arménskymi a azerbajdžanskými silami opäť pokračovali, vyžiadali si desiatky mŕtvych vojakov

13.9.2022 (Webnoviny.sk) – Pri nočných bojoch medzi arménskymi a azerbajdžanskými silami zomrelo 49 arménskych vojakov. V utorok to v parlamente povedal arménsky premiér Nikol Pašinjan, ktorý podľa agentúry Interfax povedal, že azerbajdžanské sily napadli zhruba šesť stanovíšť.

Azerbajdžan tvrdí, že reagoval v odvete na arménske útoky. Tamojšie ministerstvo zahraničia vo svojom vyhlásení uviedlo, že arménske sily strieľali na pozície armády v troch okresoch a arménski sabotéri tam nasadili míny. Azerbajdžanské sily podľa rezortu utrpeli bližšie nešpecifikované obete.

Medzi Azerbajdžanom a Arménskom už desaťročia panuje konflikt o región Náhorný Karabach. Ten leží na území Azerbajdžanu, ale od skončenia vojny v roku 1994 bol pod kontrolou etnických arménskych síl podporovaných Arménskom.

Boje o región z jesene 2020 si vyžiadali viac ako 6600 mŕtvych. Azerbajdžan vtedy prevzal kontrolu nad veľkými časťami Náhorného Karabachu a okolitých oblastí, ktoré desaťročia ovládali separatisti.

Viac k témam: boje
Zdroj: Webnoviny.sk – Boje medzi arménskymi a azerbajdžanskými silami opäť pokračovali, vyžiadali si desiatky mŕtvych vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.

Sulík sa najprv pochválil úspechmi svojho ministrovania. Potom sa rozlúčil so slovami „pobalený, čaute“ (video)

SaS sa podľa Šipoša chystá blokovať rokovanie parlamentu. Verí však, že strana naplní svoj sľub