in ,

SaS sa podľa Šipoša chystá blokovať rokovanie parlamentu. Verí však, že strana naplní svoj sľub

13.9.2022 (Webnoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa podľa šéfa poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michala Šipoša chystá blokovať nadchádzajúce rokovanie riadnej schôdze Národnej rady SR “v súzvuku s mafiou z hlasosmeru a fašistami”. Hnutie o tom informovalo v stanovisku s tým, že nikto stranu SaS z vládnej koalície nevyháňal.

“Sami sa rozhodli odísť a sami sa teraz musia rozhodnúť, či budú v ťažkej situácii Slovensku a ľuďom škodiť, alebo naplnia svoj verejný prísľub, že budú konštruktívnou opozíciou,” povedal Šipoš. Doplnil, že hnutie OĽaNO nemá žiadne dohody s kýmkoľvek mimo trojkoalície a jej bývalých poslancov o prezentácii.

“Zároveň veríme, že nie zlomyseľnosť, ale verejný záujem a snaha pomôcť ľuďom v ťažkej dobe bude jediným kritériom, ktorým sa budú všetci poslanci pri svojom hlasovaní riadiť,” dodal Šipoš.

Strana SaS opustila vládnu koalíciu po tom, čo nebola splnená jej podmienka, aby šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič skončil vo funkcii ministra financií.

Viac k témam: Koaličná kríza, Menšinová vláda Eduarda Hegera, pád vlády, rozpad vlády
Zdroj: Webnoviny.sk – SaS sa podľa Šipoša chystá blokovať rokovanie parlamentu. Verí však, že strana naplní svoj sľub © SITA Všetky práva vyhradené.

Boje medzi arménskymi a azerbajdžanskými silami opäť pokračovali, vyžiadali si desiatky mŕtvych vojakov

Zomrel filmár Jean-Luc Godard, za svoju tvorbu získal viacero ocenení