in ,

Martin Marinčin slovenský tím na MS v hokeji 2024 neposilní, vo finále českej extraligy utrpel prasklinu stavca

18.4.2024 (SITA.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia nemôže pre májové majstrovstvá sveta v Česku rátať s obrancom Martinom Marinčinom.

Tridsaťdvaročný košický rodák totiž v druhom finále play-off českej extraligy utrpel prasklinu stavca, ktorá pre neho znamená okamžitý koniec sezóny.

Náraz do mantinelu

Marinčin pôsobí na klubovej úrovni u obhajcu českého titulu HC Oceláři Třinec. Podľa správ klubu na sociálnych sieťach má slovenský obranca prasknutý dvanásty, teda hrudný stavec.

Marinčin sa zranil v stredu pri náraze do mantinelu po zákroku pardubického útočníka Lukáša Sedláka. Ten v zápase nedostal žiadny trest, no teraz si na jeho počínanie “posvieti” disciplinárka.

Hral na troch šampionátoch

Slovenský bek bol v tohtosezónnej edícii vyraďovacej časti najvyťaženejším obrancom Třinca, priemerne strávil na ľade 23 minút a 47 sekúnd na jeden zápas, do produktivity si pripísal štyri asistencie. Stav finálovej série je po dvoch dueloch v Pardubiciach nerozhodný 1:1.

Martin Marinčin sa v minulosti vo farbách slovenskej seniorskej reprezentácie predstavil na ZOH v Soči 2014 aj bronzovom Pekingu 2022. Na svetovom šampionáte si zahral v rokoch 2014, 2016 a 2019.

Na klubovej úrovni do leta 2021 pôsobil v zámorí, odvtedy je hráčom Třinca.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024
Zdroj: SITA.sk – Martin Marinčin slovenský tím na MS v hokeji 2024 neposilní, vo finále českej extraligy utrpel prasklinu stavca © SITA Všetky práva vyhradené.

Finančná pomoc zo zahraničia neohrozuje suverenitu krajiny, reaguje Slovenská katolícka charita na návrh poslancov SNS

Cristiano Ronaldo vysúdil od svojho bývalého klubu Juventus Turín takmer desať miliónov eur