Categories: FutbalŠport

Ukrajina bude náročný súper, vraví o barážovej prekážke tréner „slovenských sokolíkov“

21.6.2022 (Webnoviny.sk) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš tvrdí, že Ukrajinci budú v septembrovej baráži o postup na budúcoročné majstrovstvách Európy v Rumunsku a Gruzínsku pre jeho mužstvo „ťažký súper“. Zároveň však vraví, že všetky mužstvá, ktoré sa predstavia v play-off, sú kvalitné.

„My sa na dvojzápas pripravíme a máme veľkú túžbu postúpiť. Musíme si urobiť detailnú analýzu, na to sa teraz sústredíme. Rešpektujeme súpera, ktorého nám žreb určil a dobre sa naňho pripravíme,“ povedal Kentoš po utorňajšom žrebe podľa oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Ukrajinci budú “doma” v Poľsku

Obe barážové stretnutia sa uskutočnia v termíne od 19. do 27. septembra 2022, prvý duel sa uskutoční na Slovensku. Je pravdepodobné, že Ukrajinci budú “doma” na neutrálnej pôde, pravdepodobne v Poľsku. Ostatný raz sa “sokolíci” stretli s rovesníkmi z Ukrajiny vlani v marci, keď ich v rámci Antalya Cupu v Turecku zdolali 3:2.

„Od toho zápasu už uplynul nejaký čas. Ukrajinský tím do 21 rokov má veľkú kvalitu, sú v ňom hráči zo Šachtaru Doneck či Dynama Kyjev. Myslím si, že tento barážový dvojzápas bude mať málo spoločné s tým z Antalya Cupu,” dodal Kentoš.

Dve účasti Slovenska na ME vo futbale do 21 rokov

Slovenská “dvadsaťjednotka” hrala na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie dvakrát – v roku 2000, keď sa turnaj hral na Slovensku, a v roku 2017 v Poľsku.

„Musíme sa sústrediť v prvom rade na seba. Ukrajinský štýl futbalu poznáme, hrali sme proti tomuto súperovi počas prípravného obdobia a bol to veľmi ťažký zápas. Teraz to bude o niečom inom, keďže to budú súťažné stretnutia o šampionát. Ak budeme v plnej sile, budeme hrať to, čo máme hrať, a je v našich silách Ukrajincov zdolať,” povedal kapitán slovenského tímu Peter Pokorný.

„Myslím si, že to bude zaujímavý súboj o postup. Určite nás nečaká nič ľahké, Ukrajina má dobrých futbalistov, budeme sa musieť na to dobre pripraviť,” povedal brankár Ivan Krajčírik, na ktorého nadviazal záložník Ján Bernát: “Musíme vydať zo seba maximum, je jedno, proti komu hráme, ideme zabojovať o miestenku na Eure.”

ME vo futbale do 21 rokov v roku 2023

Kontinentálny šampionát “dvadsaťjednotiek” bude 9. júna – 2. júla 2023. V Rumunsku sa súboje uskutočnia na štyroch štadiónoch v Bukurešti a meste Kluž, v Gruzínsku v dvoch arénach v Tbilisi aj na štadiónoch v Batumi a Kutaisi. Obhajcami titulu sú mladí Nemci. Okrem nich už účasť na šampionáte majú istú aj Belgičania, Angličania, Francúzi, Taliani, Portugalčania, Holanďania, Nóri, Španieli, Švajčiari a ako organizátori aj Rumuni a Gruzínci.

Viac k témam: Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajina bude náročný súper, vraví o barážovej prekážke tréner „slovenských sokolíkov“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

6 hodín ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

7 hodín ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

8 hodín ago