in ,

Slafkovský, Černák aj Nemec potvrdili záujem hrať na MS v hokeji 2024, Ružička môže zabudnúť

29.2.2024 (SITA.sk) – Traja slovenskí hokejisti pôsobiaci v zámorskej NHL Juraj Slafkovský, Erik Černák a Šimon Nemec potvrdili záujem pomôcť slovenskej reprezentácii na majstrovstvách sveta 2024 v Česku v prípade, že ich kluby nebudú účinkovať vo vyraďovacích bojoch kanadsko-americkej profiligy.

Samozrejmosťou je aj ich vyhovujúci zdravotný stav. Informáciu priniesol denník Šport.

Na play-off siaha iba Tampa

Svetový šampionát v Prahe a Ostrave sa začne o niečo viac ako dva a pol mesiaca. Aktuálny vývoj v NHL naznačuje, že k dispozícii reprezentačnému trénerovi Craigovi Ramsaymu by mohli byť aj ďalší hráči.

Pred záverečnou štvrtinou základnej časti súťaže je na priečke znamenajúcej postup do play-off iba Tampa Bay Lightning, za ktorú hrá obranca Erik Černák. Základná časť NHL sa skončí 18. apríla.

Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil, Šimon Nemec, Martin Fehérváry či Tomáš Tatar pôsobia v kluboch, ktoré sú aktuálne pod čiarou postupu, čo by znamenalo možnosť doplniť národné družstvo ešte pred začiatkom MS.

Realizačný tím slovenskej reprezentácie nepochybne sleduje aj vývoj v druhej najprestížnejšej hokejovej súťaži za morom.

S Ružičkom nepočítajú

V AHL pôsobí aktuálne deväť Slovákov: Marián Studenič, Martin Chromiak, Patrik Koch, Pavol Regenda, Miloš Kelemen, Adam Sýkora, Jakub Demek, Samuel Kňažko a Maxim Čajkovič.

Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja pred časom oznámilo, že nepočíta v príprave na MS s útočníkom Adamom Ružičkom. Ide o reakciu na video hráča s bielym práškom, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

“Slovenský zväz ľadového hokeja odsudzuje správanie Adama Ružičku, ktoré nie je v súlade s hodnotami reprezentanta, preto s ním v nominácii na prípravné zápasy a májové majstrovstvá sveta nepočítame,” uviedol zväz vo svojom stanovisku.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024
Zdroj: SITA.sk – Slafkovský, Černák aj Nemec potvrdili záujem hrať na MS v hokeji 2024, Ružička môže zabudnúť © SITA Všetky práva vyhradené.

Európsky parlament prijal rezolúciu proti útlaku v Rusku po smrti Alexeja Navaľného, bolo za ňu 506 poslancov

Kremľu sa rýchlo míňajú rezervy a Putin chce, aby lepšie zarábajúci ľudia aj firmy mali vyššie dane