Categories: FutbalŠport

Pep Guardiola má ambície a naďalej chce bojovať o trofeje, s Manchestrom City predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky

23.11.2022 (Webnoviny.sk) – Pep Guardiola zostane hlavným trénerom anglického futbalového klubu Manchester City minimálne do leta 2025, vedenie úradujúceho majstra Premier League sa so španielskym koučom dohodlo na predĺžení spolupráce o ďalšie dva roky.

Päťdesiatjedenročný odborník má so “Citizens” platnú zmluvu ešte do konca aktuálnej sezóny 2022/2023, na lavičke mužstva pôsobí od roku 2016.

Lepšie miesto neexistuje

“Nedokážem sa dostatočne poďakovať všetkým v klube, ktorí mi dôverujú. Od prvého dňa som sa tu cítil výnimočne, nemôžem byť na lepšom mieste. Stále mám pocit, že toho spolu môžeme dosiahnuť ešte viac. Preto tu chcem zostať a ďalej bojovať o trofeje,” povedal Guardiola, ktorý má na konte 374 zápasov ako tréner Manchestru City, druhý najvyšší počet v klubovej histórii po Lesovi McDowallovi (587).

“Doposiaľ tak veľmi pomohol k úspechom našej organizácie. Je vzrušujúce si predstaviť, čo je ešte možné s jeho energiou a ambíciami, ktoré zjavne stále má. Pod jeho výnimočným vedením toho dosiahol náš prvý tím tak veľa, stále ho zlepšuje, vyvíja a náš štýl futbalu obdivujú na celom svete. Ako každý fanúšik City, teším sa na budúcnosť,” vyzdvihol Guardiolu predseda klubu Khaldoon Al Mubarak.

Najdlhšia trénerská zastávka

Pep Guardiola doviedol Manchester City k zisku štyroch ligových titulov a celkovo deviatich veľkých trofejí. Ak dodrží aj nový kontrakt, bude trénovať ManCity deväť sezón, čo je s prehľadom najviac v jeho doterajšej kariére.

V minulosti viedol štyri roky španielsky FC Barcelona a tri roky stál na lavičke nemeckého Bayernu Mníchov.

Viac k témam: Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Pep Guardiola má ambície a naďalej chce bojovať o trofeje, s Manchestrom City predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

3 hodiny ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

4 hodiny ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

6 hodín ago