in ,

Pep Guardiola má ambície a naďalej chce bojovať o trofeje, s Manchestrom City predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky

23.11.2022 (Webnoviny.sk) – Pep Guardiola zostane hlavným trénerom anglického futbalového klubu Manchester City minimálne do leta 2025, vedenie úradujúceho majstra Premier League sa so španielskym koučom dohodlo na predĺžení spolupráce o ďalšie dva roky.

Päťdesiatjedenročný odborník má so “Citizens” platnú zmluvu ešte do konca aktuálnej sezóny 2022/2023, na lavičke mužstva pôsobí od roku 2016.

Lepšie miesto neexistuje

“Nedokážem sa dostatočne poďakovať všetkým v klube, ktorí mi dôverujú. Od prvého dňa som sa tu cítil výnimočne, nemôžem byť na lepšom mieste. Stále mám pocit, že toho spolu môžeme dosiahnuť ešte viac. Preto tu chcem zostať a ďalej bojovať o trofeje,” povedal Guardiola, ktorý má na konte 374 zápasov ako tréner Manchestru City, druhý najvyšší počet v klubovej histórii po Lesovi McDowallovi (587).

“Doposiaľ tak veľmi pomohol k úspechom našej organizácie. Je vzrušujúce si predstaviť, čo je ešte možné s jeho energiou a ambíciami, ktoré zjavne stále má. Pod jeho výnimočným vedením toho dosiahol náš prvý tím tak veľa, stále ho zlepšuje, vyvíja a náš štýl futbalu obdivujú na celom svete. Ako každý fanúšik City, teším sa na budúcnosť,” vyzdvihol Guardiolu predseda klubu Khaldoon Al Mubarak.

Najdlhšia trénerská zastávka

Pep Guardiola doviedol Manchester City k zisku štyroch ligových titulov a celkovo deviatich veľkých trofejí. Ak dodrží aj nový kontrakt, bude trénovať ManCity deväť sezón, čo je s prehľadom najviac v jeho doterajšej kariére.

V minulosti viedol štyri roky španielsky FC Barcelona a tri roky stál na lavičke nemeckého Bayernu Mníchov.

Viac k témam: Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Pep Guardiola má ambície a naďalej chce bojovať o trofeje, s Manchestrom City predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky © SITA Všetky práva vyhradené.

Znižovanie trestov za ekonomické zločiny je podľa Remišovej snom každého zlodeja, strana Za ľudí takéto návrhy odmieta

Pápež František pritvrdil voči Rusku, súčasné utrpenie Ukrajincov prirovnal k hladomoru a genocíde za Stalina