in ,

Niekoľko fanúšikov Kansas City Chiefs muselo pre svoj tím obetovať prsty na rukách a nohách

9.3.2024 (SITA.sk) – Cesta klubu amerického futbalu Kansas City Chiefs za triumfom v tohtoročnom Super Bowle stála viacero fanúšikov tohto tímu viac ako len nervy pri sledovaní zápasov.

Až dvanásť z nich prišlo doslova o kúsok svojho tela, pretože museli podstúpiť amputáciu, väčšinou prstov na rukách či nohách. To všetko v súvislosti s duelom z 13. januára proti Miami Dolphins.

Číslo ešte nie je konečné

Stretnutie sa totiž hralo za extrémne mrazivých podmienok, teplota vzduchu klesla až na mínus 20 stupňov Celzia a pocitová teplota pod vplyvom vetra až na mínus 33 stupňov. Keďže súboje v americkom futbale trvajú niekoľko hodín, viacero osôb utrpelo omrzliny.

Boli ich desiatky, pričom dvanástim z nich nedokázali lekári pomôcť natoľko, aby nemuseli podstúpiť amputácie.

Informovala o tom nemocnica v Missouri, pričom jej predstavitelia doplnili, že amputácií môže byť ešte viac počas najbližších týždňov, keďže lekári majú v opatere ďalšie osoby a ich stav sa môže zhoršiť.

V januárovom súboji v Kansas City domáci triumfovali nad súpermi z Floridy 26:7, neskôr zdolali aj kluby Buffalo Bills, Baltimore Ravens a v Super Bowle aj San Francisco 49ers.

Najchladnejší duel na Arrowhead

Duel proti “delfínom” bol najchladnejší v histórii miestneho štadióna Arrowhead, v minulosti počas zápasov na jeho tribúnach namerali nanajvýš mínus 17 stupňov Celzia v rokoch 1983 aj 2016.

V rovnaký deň ako v meste Kansas City sa mal konať aj duel v Buffale, no súboj Bills proti Pittsburghu Steelers odložili o jeden deň, pretože región postihla fujavica a prívaly snehu znemožnili príchod fanúšikov na stretnutie aj konanie samotného duelu.

Pred súbojom Chiefs síce Národná meteorologická služba vydala varovanie pred “nebezpečne nízkymi” teplotami, no zápas sa konal podľa rozpisu.

Najchladnejším duelom v histórii NFL zostáva súboj medzi Green Bay Packers a Dallasom Coboys z roku 1967, počas ktorého namerali mínus 25 stupňov Celzia, no pocitová teplota s vetrom klesla až na mínus 44 stupňov Celzia.

Mohli si priniesť kartón aj deky

Omrzliny sa môžu objaviť na exponovanej koži už do tridsiatich minút, pričom doba môže byť ešte kratšia, ak sa k nízkej teplote pridá chladný vietor.

Fanúšikovia v Kansas City mali v januári možnosť priniesť si na tribúny deky na zahriatie či kúsky kartónov, aby nohy nemali na chladnom betóne. Do hľadiska ich prišlo viac ako 71-tisíc.

Viac k témam: NFL, omrzliny
Zdroj: SITA.sk – Niekoľko fanúšikov Kansas City Chiefs muselo pre svoj tím obetovať prsty na rukách a nohách © SITA Všetky práva vyhradené.

STALO SA: Muž sa odmietol vyspať so ženou hneď na prvom rande. Tá začala zúriť až tak, že musela prísť polícia!

Archeológovia objavili v Norimbergu možno najväčší masový hrob v Európe, ukrýval zhruba tisíc ľudských kostier