Zaujímavosti

Žiadny Justin Bieber či Ed Sheeran: Toto sú speváci s najväčším hlasovým rozsahom!

V hudobnom svete existuje mnoho vynikajúcich spevákov a speváčok, ktorých hlasový rozsah a technika si získali fanúšikov po celom svete. Zameriame sa na niektorých z najlepších spevákov a speváčok v histórii a poskytneme reálne údaje o ich hlasových rozsahoch.

1. Mariah Carey

Mariah Carey je jednou z najpopulárnejších a najúspešnejších speváčok všetkých čias. Jej hlasový rozsah sa odhaduje na približne 5 oktáv, od F2 až po G7. Tento rozsah je neuveriteľne široký a umožňuje Careyovej ľahko prechádzať medzi rôznymi tóninami a rozmanitými štýlmi spevu.

2. Freddie Mercury

Freddie Mercury bol frontman britskej rockovej skupiny Queen a jeho hlasový rozsah bol približne od F2 až po G5. Aj keď jeho rozsah nie je taký široký ako u niektorých speváčok, Mercuryove schopnosti a technika mu umožňovali ľahko prechádzať medzi rôznymi štýlmi spevu a vytvárať pôsobivé vokály.

3. Whitney Houston

Whitney Houston bola jednou z najvýznamnejších speváčok 80. a 90. rokov a jej hlasový rozsah sa odhaduje na približne 4 oktávy, od C3 až po C7. Jej silný hlas a technika jej umožňovali vytvárať pôsobivé vokály, ktoré ju urobili jednou z najúspešnejších a najvplyvnejších speváčok svojej generácie.

4. Axl Rose

Axl Rose bol frontman skupiny Guns N ‘Roses a jeho hlasový rozsah sa odhaduje na približne 5 oktáv, od F1 až po Bb6. Jeho schopnosti a technika mu umožňovali vytvárať rozmanité a pôsobivé vokály, ktoré sa stali kultovými v rockovej hudbe. Najnovší výskum dokonca potvrdil, že hlasovým rozsahom predbehol i Mariah Carey!

5. Céline Dion

Céline Dion je kanadská speváčka, ktorá má veľmi silný hlasový rozsah, od C3 až po C6. Jej technika spevu a schopnosti interpretácie jej umožňujú vytvárať nádherné a emocionálne ladené vokály, ktoré sa stali jej obchodnou značkou.

6. David Bowie

David Bowie bol spevák, skladateľ a herec, ktorého hlasový rozsah sa odhaduje na približne 4 oktávy. Dokázal prejsť od C2 až po C6 a jeho schopnosti vytvárať vokály v rôznych žánroch, vrátane rocku, popu a elektronickej hudby, ho robia jedným z najvplyvnejších hudobníkov histórie.

7. Prince

Prince bol multiinštrumentalista a spevák, ktorého hlasový rozsah sa odhaduje na približne 4 oktávy. Dokázal prejsť od A1 až po Bb5 a jeho schopnosť vytvárať silné vokály v rôznych žánroch ho robia jedným z najlepších spevákov všetkých čias.

8. Christina Aguilera

Christina Aguilera je jednou z najlepších speváčok v popovej hudbe. Jej hlasový rozsah sa odhaduje na približne 4 oktávy, od C3 až po C7. Aguilera sa prejavuje ako vynikajúca technická speváčka, ktorá dokáže ľahko prejsť medzi rôznymi štýlmi a tóninami spevu.

Zuzana S.

Recent Posts

Krajskí prokurátori si prebrali prípady Špecializovaného trestného súdu

Závažné zistenia podľa neho vychádzajú z infožiadosti, ktorú podal, pretože Žilinka odmietal povedať, čo bude…

39 minút ago

V Indii sa začali najväčšie voľby na svete, hlas môže odovzdať vyše 10 percent populácie sveta (foto)

Hlasovať sa dá v 21 štátoch od Himalájí až po tropické Andamanské ostrovy. Viac

2 hodiny ago

Blanárovo ministerstvo chce realizovať kampaň, ktorá zefektívni ochranu detí a mládeže v zahraničí

Rozhodnutie žiť v zahraničí znamená dodržiavať zákony danej krajiny. Viac

4 hodiny ago

Slováci v prípravnom zápase pred MS v hokeji 2024 dostali od Nemcov historickú „sedmičku“

V aktuálnej sezóne obaja súperi absolvovali už štvrtý vzájomný duel a prvýkrát sa z úspechu…

15 hodín ago