Zaujímavosti

Sexuálne zneužívanie, lieky i plastiky: Aj taký bol život Michaela Jacksona

ichael Jackson bol jedným z najvplyvnejších hudobníkov 20. storočia a jeho život bol plný vzostupov, pádov, káuz a zaujímavostí. Narodil sa 29. augusta 1958 v Gary, Indiana, ako siedme dieťa v rodine Jacksonovcov. Jeho otec bol manažérom rodinnej skupiny The Jackson 5, v ktorej Michael zaujal pozíciu speváka a tanečníka.

Svoju sólovú kariéru začal Michael Jackson v roku 1971 s albumom “Got to Be There”, ktorý bol úspešný v USA aj v zahraničí. V roku 1982 vydal album “Thriller”, ktorý sa stal najpredávanejším albumom v histórii s viac ako 66 miliónmi predaných kópií. Tento album mu zabezpečil nesmierne popularitu a posunul ho na vrchol hudobného sveta. Michael bol známy svojím jedinečným tanečným štýlom, ktorý sa stal jeho obchodnou značkou.

Sexuálne zneužívanie

Avšak jeho kariéru tiež sprevádzali kauzy a kontroverzie. V roku 1993 bol Michael Jackson obvinený z sexuálneho zneužívania 13-ročného chlapca. Obvinenie prišlo po tom, čo sa Jackson spriatelil s chlapcom a jeho rodinou. Po neúspešnom pokuse o mimosúdne vyrovnanie sa prípad dostal na súd. Jackson sa zatiaľ stretol s niekoľkými ďalšími chlapcami, ktorí sa tiež tvrdili, že boli sexuálne zneužívaní. Všetky tieto prípady sa nakoniec ukázali ako nepravdivé a Jackson bol oslobodený od viny. Táto kauza bola však veľmi mediálne sledovaná a vyvolala veľké diskusie. V roku 2005 prebiehala ďalšia kauza, v ktorej bol Michael Jackson obvinený z podobného zločinu. V oboch prípadoch bol oslobodený od viny, ale kauzy zostali v spoločnosti veľmi kontroverzné.

Charitatívne príspevky

Michael Jackson sa tiež podieľal na charitatívnych aktivitách a podporoval rôzne dobročinné organizácie. V roku 1985 bol jedným zo zakladajúcich umelcov Live Aid, ktoré bolo koncertom na podporu boja proti hladu v Etiópii. Tiež založil organizáciu “Heal the World”, ktorá pomáhala deťom z chudobných krajín a organizáciu “Michael Jackson Burn Center”, ktorá sa venuje pomoci obetiam popálenín.

Pokračovanie o plastických operáciách nájdete na druhej strane

Page: 1 2

Zuzana S.

Recent Posts

Nemecko urýchlene dodá Ukrajine ďalší systém protivzdušnej obrany Patriot

Nemecko tak chce Ukrajinu chrániť pred ruskými leteckými údermi. Viac

11 minút ago

Slovan Bratislava opäť obhájil majstrovský titul, jeho zisk spečatil remízou s Dunajskou Stredou (foto)

Slovan má po sobote pred druhým Spartakom Trnava náskok devätnástich bodov. Viac

2 hodiny ago

Rusi na Ukrajine zintenzívnili útočné operácie, situácia na východnom fronte sa eskaluje

Ruská armáda aktívne útočí na lymanskom a bachmutskom fronte. Viac

3 hodiny ago

V procese s príbuzným exministra Žigu majú odznieť záverečné reči, podnikateľ vinu odmieta

Samosudca Milan Cisárik ešte vo februári vo veci ukončil dokazovanie. Viac

4 hodiny ago

Slovenské tenistky si vybojovali postup na finálový turnaj do Sevilly, rozhodujúci bod proti Slovinkám získala Jamrichová (foto)

Iba 16-ročná Jamrichová vo svojom druhom zápase v tímovej súťaži PBJK dosiahla druhé víťazstvo. Viac

5 hodín ago