in ,

Vojakom NATO by nič nebránilo pomáhať na Ukrajine, podporné aktivity by podľa Pavla neporušovali medzinárodné právo

11.3.2024 (SITA.sk) – Podporné aktivity Severoatlantickej aliancie na ukrajinskom území by podľa českého prezidenta Petra Pavla neporušili žiadne medzinárodné pravidlá. Informuje o tom portál Euractiv, ktorý cituje z rozhovoru prezidenta pre Českú televíziu.

„Treba pripomenúť, že po anexii Krymu a obsadení časti Donbasu, čo bola v podstate agresia, aj keď v oveľa menšom rozsahu ako dnes, pôsobila na ukrajinskom území výcviková misia NATO, na ktorej sa v určitom období zúčastňovalo viac ako 15 krajín a približne tisíc ľudí,” pripomenul Pavel, ktorý je bývalým šéfom Vojenského výboru NATO.

„Z pohľadu medzinárodného práva a Charty OSN by nič nebránilo vojakom členských štátov NATO, ale napríklad aj civilistom, pomáhať na Ukrajine,” zdôraznil Pavel.

Viac k témam: Český prezident, Charta OSN, pomoc Ukrajine, Rozhovor, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Výcvik vojakov, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Vojakom NATO by nič nebránilo pomáhať na Ukrajine, podporné aktivity by podľa Pavla neporušovali medzinárodné právo © SITA Všetky práva vyhradené.

Na správnom mieste! 18 miliónov návštev posunulo Nivy v rebríčku návštevnosti na prvú priečku

Tragédia pri Trnave: Auto zrazilo tínedžerku na priechode pre chodcov. Takto to vyzeralo na mieste nehody