Veľmi sa trápil! List na rozlúčku odhalil, že Roman (†15) sa pokúšal siahnuť na život niekoľkokrát. Rodičom hovoril, že ho nebaví žiť.

Po tom, čo sme priniesli informáciu o správe, ktorú zosnulý Roman zanechal blízkym a spolužiakom, sa vyskytli nové informácie. Vyjadrila sa i Romanova mama, ktorá o jeho problémoch vedela: “Mami, vieš čo? Mňa ten život nebaví. Ja nevidím zmysel v tomto živote. Ale ja som taký zbabelý, že si sám neviem niečo urobiť. Ja idem do školy a dúfam, že ma zrazí auto.” Také mi rozprával. A práve preto som dúfala, že z tej strechy neskočí, lebo sám mi niekoľkokrát povedal, že si nič neurobí,” vyjadrila sa pre JOJ24.

I pár dní pred s*movraždou si Roman vzal niekoľkonásobnú dávku antidepresív, ktorá mu spôsobila bolesti brucha. Podľa jeho záznamov v mobile ho k tomu viedla práve snaha ukončiť predčasne svoj život, čo sa mu však v ten deň nepodarilo.

Správa od Romana, ktorá je venovaná všetkým bude zverejnená v priebehu nasledujúcich dní. V mobile sa našlo viacero odkazov.

Správa je rozdelená na odseky označené názvami Mama, Otec, Pre oboch rodičov, Pre sestru Nikolu, Riaditeľ ZŠ Parchovany, Pre celú deviatu triedu. Mame odkazuje, že bola tou najlepšou mamou, akú si mohol priať a otcovi, aby neplakal, lebo tam, kde je teraz, mu je už lepšie… Okrem toho si v mobile uložil aj textový dokument, ktorý nazval “Posledná správa pre všetkých”.