Categories: SprávySvet

Turecko vyšetruje dva prípady kolízií vozidiel so záchrannými zložkami

21.8.2022 (Webnoviny.sk) – Turecké úrady vyšetrujú dva prípady kolízií vozidiel so záchrannými zložkami zo soboty, ktoré si vyžiadali najmenej 35 mŕtvych. Nehody sa stali len 250 kilometrov od seba v južnom Turecku.

V obidvoch prípadoch pohotovostné tímy zasahovali pri skorších dopravných nehodách a ich členovia sú medzi mŕtvymi.

Prvá nehoda

Prvá nehoda sa odohrala na diaľnici medzi mestami Gaziantep a Nizip, keď autobus narazil do pohotovostných tímov. Vyžiadala si 15 mŕtvych a 22 zranených.

Minister vnútra Süleyman Soylu na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že medzi mŕtvymi sú traja hasiči, dvaja záchranári a dvaja novinári.

Ďalších osem mŕtvych bolo z autobusu. Tlačová agentúra Ilhas informovala, že dvaja jej novinári prišli o život, keď zastavili, aby pomohli obetiam prvej nehody, pri ktorej auto zišlo z diaľnice a skĺzlo sa po vale.

Druhý incident

Druhý incident sa stal neskôr popoludní v Deriku po tom, ako kĺbovému nákladnému autu zlyhali brzdy, v dôsledku čoho v blízkosti čerpacej stanice narazilo do dvoch ďalších vozidiel. Keď na miesto prišli záchranári a zhromaždili sa tam ľudia, ďalšie nákladné vozidlo stratilo kontrolu a narazilo do nich.

Soylu na mieste nešťastia informoval, že 20 ľudí prišlo o život a 26 utrpelo zranenia. Medzi obeťami je podľa jeho slov aj policajt. Polícia zadržala dvoch vodičov a začala vyšetrovanie, dodal.

Turecko má slabú úroveň bezpečnosti na cestách. Vlani podľa vládnych údajov pri dopravných nehodách v krajine prišlo o život 5 362 ľudí.

Viac k témam: hromadná nehoda, Tragická dopravná nehoda, Vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Turecko vyšetruje dva prípady kolízií vozidiel so záchrannými zložkami © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

13 hodín ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

14 hodín ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

15 hodín ago