in ,

Toto sú obete tragickej udalosti na Spiši. Katke, Sofii a Lucke venujme tichú spomienku. Lucka a Sofia boli rodina

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok reagoval na incident príchodom na miesto nehody a vyhlásil, že dôkladne prešetria všetky okolnosti. Na mieste sa okamžite začala poskytovať pomoc zraneným a zahájilo sa vyšetrovanie.

V dôsledku tragédie biskup zrušil plánované stretnutie a namiesto toho odslúžil zádušnú omšu za obete. .

Z tragédie vyvstáva obraz komunity, ktorá sa spája vo chvíľach najväčšej skúšky a zdôrazňuje krehkosť života. Súcit a podpora, ktorú Slovensko preukazuje v reakcii na túto strašnú udalosť, svedčia o silnom duchu národa a o ochote stáť po boku tých, ktorí prežívajú neopísateľnú stratu.

Nebohá Lucia (†17) je dcérou primátora Starej Ľubovne Ľuboša Tomka. Ďalšou nebohou je Luckina sesternica Sofia (18). Jej otec Michal pôsobil ako riaditeľ v zariadeniach sociálnych služieb a desať rokov vo vedúcej pozícii na rezortnom ministerstve. Treťou zosnulou je Katka (†17).

 

 

Neštandardné úvery aj najmenej transparentná kampaň za posledné roky, TIS kritizuje nejasnosti v Pellegriniho financovaní 

Európanky odkladajú narodenie prvého dieťaťa do vyššieho veku, na Slovensku sú vo veku prvorodičiek výrazné regionálne rozdiely