in ,

Lucka (†17) bola skromná a šikovná. Kvôli modlitbám meškávala aj do školy. Stará Ľubovňa zažila najsmutnejší pohreb histórie

V sobotu ráno sa odohrala tragická udalosť na Spiši, pri ktorej zahynuli tri mladé študentky – Lucka (†17), Sofia (†18) a Katka (†17) zo Starej Ľubovne. Dievčatá mali namierené na diecézne stretnutie s biskupom, keď pod kolesami autobusu utrpeli smrteľné zranenia. Táto hrozivá nehoda hlboko zasiahla nie len rodiny a priateľov obetí, ale aj širšiu komunitu.

Nehoda nastala v čase, keď sa účastníci stretnutia zhromažďovali a pripravovali na prechod cez cestu. Nešťastný súbor okolností viedol k tomu, že autobus sa nekontrolovane pohol a narazil do skupiny ľudí. Okrem troch fatálnych obetí boli ďalší účastníci vážne zranení a súčasne sa rieši možnosť technického zlyhania autobusu ako príčina nehody.

Bol to okamih. Vystúpili z autobusu a mali prejsť cez cestu, keď sa zrazu autobus pohol a zrazil desiatich pasažierov. Tri dievčatá zostali zakliesnené pod kolesami. Dve zomreli na mieste, tretia v nemocnici.

V dôsledku tragédie biskup zrušil plánované stretnutie a namiesto toho odslúžil zádušnú omšu za obete.

 

Pokračovanie článku nájdeš na druhej strane

Inflácia v USA zostala minulý mesiac vysoká, čo zhoršuje perspektívu zníženia úrokov

Švajčiarska vláda v júni usporiada medzinárodnú konferenciu o mieri na Ukrajine a dúfa, že sa zapojí aj Rusko