in ,

Stanovisko RTVS k vyjadreniam Kristiána Čekovského

19.7.2022 (Webnoviny.sk) – RTVS ostro odmieta najnovšie vyjadrenia predsedu Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristiána Čekovského. Podľa jeho slov “očakáva upokojenie a zmenu ťaživej atmosféry a najmä presadenie profesionality na všetkých úrovniach verejnoprávnej inštitúcie” a tiež sa podľa neho “končí obdobie ťaživej atmosféry, nedôvery a napätia, odchodov a vyhadzovov rôznych novinárov a pretláčania dezinformácií do vysielania spravodajstva.” Nevieme odkiaľ pán Čekovský prišiel k presvedčeniu, že by mala vo vnútri RTVS panovať ťaživá atmosféra alebo žeby v RTVS mali pracovať neprofesionálni ľudia. Je to urážka všetkých zamestnancov verejnoprávnej inštitúcie, ktorí k svojej práci pristupujú dennodenne poctivo a s nasadením. Pána Čekovského pravdepodobne ťaží najmä súdny spor s RTVS, kvôli ktorému má neustálu potrebu znevažovať nielen prácu generálneho riaditeľa RTVS, ale najnovšie už aj jej zamestnancov.

Mrzí ma, že si pán Čekovský sám v sebe stále nevysporiadal osobné animozity smerom k mojej osobe. Kiežby viac času a energie venoval aktivitám súvisiacim so stabilizáciou financovania RTVS a ďalším systémovým problémom, ktorým verejnoprávna inštitúcia čelí. Z jeho najnovších vyjadrení totiž necítiť ani náznak snahy riešiť systémové dlhodobo neriešené problémy, len personálne výmeny. To však nemôže byť z jeho strany jediný krok, akým chce zo svojej pozície RTVS pomôcť,” povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Informačný servis

Viac k témam: PR, vyjadrenie RTVS
Zdroj: Webnoviny.sk – Stanovisko RTVS k vyjadreniam Kristiána Čekovského © SITA Všetky práva vyhradené.

Ukrajina uštedrila okupantom značné straty vďaka arzenálu zo Západu. Rusi majú problém udržať si svoje pozície, tvrdí Zelenskyj (video)

Sekera ukončil hráčsku kariéru aj napriek ponukám, rozhodol sa viac venovať rodine