in ,

Šok! Úplne nahá učiteľka rozhadzovala pred deťmi hlinu do rytmov techno hudby

V pražskej štvrti Praha 7 sa odohralo nevšedné predstavenie, ktoré vyvolalo širokú verejnú diskusiu. Učiteľka z Akadémie výtvarných umení (AVU) sa predstavila celkom nahá, pričom rozhadzovala hlinu v rytmoch techno hudby.

Pohľad na túto scénu zvečnil okoloidúci Ondřej Fér, ktorý svoje video zverejnil na sociálnych sieťach s komentárom, ktorý vyjadroval jeho zmätok a prekvapenie.

Študentská akcia s hlbším posolstvom

Podľa Petra Švecová, PR špecialistky AVU, bola táto performancia súčasťou študentskej akcie „Slay the Patriarchy”, ktorá sa konala v rámci osláv sviatku čarodejníc. „Performance mala za cieľ obrátiť zažité spoločenské role. Miesto upaľovania čarodejnice, čo historicky symbolizuje potrestanie nepodriadenej ženy, boli piňaty z hliny naplnené semenami rastlín. Pri ich rozbití došlo k uvoľneniu semien, čo symbolizovalo dávanie života,“ vysvetlila Švecová.

Kontroverzie vzbudila predovšetkým nahota performujúcej učiteľky. Švecová k tomu poznamenala, že nahota je s umením spojená už od prehistórie a je pre autorku dôležitým vyjadrovacím prostriedkom. Dodala, že predstavenie sa konalo v záhrade AVU a nie v detskom kútiku, ako bolo nesprávne uvádzané. Zúčastnené deti mohli byť na mieste len pod dohľadom svojich zákonných zástupcov.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane

Kaliňák navštívil so španielskou ministerkou obrany Centrum výcviku Lešť, zhodnotili aj pripravenosť vojakov (video)