in ,

Slovenský kňaz, ktorý zneužíval maloletých, spoznal svoj trest. Na súde tvrdil, že obťažovaním maloletých im pomáhal dospieť

aktuálne
aktuálne

Dnes bol vynesený rozsudok súdu, ktorý znamená pre kňaza z Banskobystrického kraja trest. Jeho zneužívanie maloletých chlapcov sa vyšetrilo a dnes bol odsúdený na 3 roky za mrežami. Informoval o tom portál TV Noviny.

Podľa informácií zo zdroja sa kňaz Ladislav Jurčík priznal na zvolenskom okresnom súde k sexuálnym praktikám, ktoré vykonával s maloletými chlapcami. Zneužívanie trvalo dlhé obdobie, no po minuloročnom odhalení sa prípad dostal pred súd. Kňaz opísal sexuálne obťažovanie ako “mojkanie” a tvrdil, že jeho zámerom bolo pomôcť chlapcom dospieť.

Po priznaní viny si kňaz myslel, že dostane iba podmienený trest. Avšak sudkyňa udelila tvrdší trest a odsúdila ho na 3 roky a 4 mesiace odňatia slobody. Kňaz sa následne odvolal na krajský súd v Banskej Bystrici, ale toto odvolanie bolo dnes zamietnuté.

Bývalý kňaz sa dnes na pojednávanie nedostavil a rozsudok si tak vypočul len prostredníctvom svojho právneho zástupcu. Ten trest odmietol komentovať, pre médiá však uviedol, že jeho klient sa neplánuje vyhýbať výkonu svojho trestu.

aktuálne

Mimoriadne tragické udalosti v Bratislave. Z okna vypadli muž i žena. V tom istom byte našli mŕtve dieťa. Čo sa stalo v “byte hrôzy”?

Táto Slovenka svojimi historkami obrala mužov dokopy o 340-tisíc eur! Prečo jej verili a čo im sľubovala?