in ,

Škandál: Svetoznámy francúzsky herec čelí obvineniam z obťažovania. Toto povedali o ňom obete.

Gerard Depardieu

Herec Gerard Depardieu (74) bol obvinený zo sexuálneho napadnutia alebo obťažovania 13 žien, podľa vyšetrovania francúzskeho spravodajského webu Mediapart.

Ženy tvrdia, že hviezda ich ohmatávala, strčila im ruky do spodnej bielizne a robila obscénne poznámky, uviedla stránka. K incidentom údajne došlo v priebehu posledných dvoch desaťročí vo filmoch a televízoroch alebo na verejných miestach. Právnik 74-ročného Depardieua uviedol, že “formálne popiera všetky obvinenia, ktoré by mohli spadať pod trestné právo”. Obvinenia prichádzajú dva roky po tom, čo bol obvinený zo znásilnenia, čo poprel.

Vo vyšetrovaní Mediapart jedna z komparzistov vo filme povedala, že jej strčil ruku pod šaty predtým, ako sa pokúsil „vkĺznuť, aby sa mi dostal k nohavičkám“. Keď mu odstrčila ruku, začal byť agresívny a skúsil to znova, tvrdila žena. Ďalšia opísala, ako ma herec medzi zábermi „chytil okolo pása“, mal „túlavú ruku“ a „nakoniec mi nástojčivo položil ruku na zadok“. Ďalšia žena povedala, že sa počas davovej scény pokúsil „položiť ruku na moje pohlavné orgány“. Pri inej príležitosti, v sprievode muža, ktorého predstavil ako producenta, ju vraj herec zozadu chytil a “pošúchal mi boky, brucho a prsia”.

Mnohé zo žien povedali pre Mediapart, že boli šokované, že sa na filmových scénach nepodnikli žiadne kroky, pričom jeho údajné správanie bolo tolerované alebo sa dokonca stretávalo so smiechom.

„Dospelí nechajú herca, aby ma pred všetkými hladil po prsiach,“ povedala jedna herečka, ktorá mala vtedy 17 rokov. Parížska prokuratúra v stredu pre tlačovú agentúru AFP uviedla, že “dodnes nedostala žiadnu novú sťažnosť”.

Depardieu je naďalej vyšetrovaný za údajné znásilnenie herečky v roku 2018.

Gerard Depardieu je francúzsky herec, režisér a podnikateľ, ktorý sa preslávil svojimi vynikajúcimi hereckými výkonmi vo filmových a divadelných rolách. Medzi jeho najznámejšie filmy patria napríklad Cyrano z Bergeracu, Zelená karta, Vtedy v Paríži a Dobrý rok. Depardieu tiež hral v mnohých zahraničných filmoch, ako napríklad v snímkach Green Card, 1492: Dobytie raja a Astérix a Obélix. Popri svojej hereckej kariére je tiež známy ako podnikateľ v oblasti gastronómie a vinárstva

 

Ozvala sa ďalšia obeť Tomyho Kotta. “Vedeli to o ňom všetci. Nechal ma ležať v bezvedomí”, zdôverila sa Lujza vo videu

AKTUÁLNE: Bývalý minister za Smer Peter Kažimír je podľa súdu VINNÝ z podplácania